El servei de missatgeria Telegram de l'Ajuntament de Sueca, segon amb més subscriptors en tota Espanya
El servei de missatgeria instantània Telegram, que l'Ajuntament de Sueca va posar en marxa el mes de novembre passat, ha aconseguit en tan poc de temps unes xifres rècord quant al nombre de subscriptors, aconseguint els 1.540; el que li situa en el segon lloc pel que respecta a Ajuntaments de tota Espanya, únicament per darrere del de la Vall d'Uixó, amb 1.761 seguidors.
Sueca, amb 28.000 habitants, aconsegueix així ser el segon Ajuntament amb més acceptació d'este servei, per davant de ciutats tan importants com Sevilla, amb 688.000 habitants, o Girona, amb 101.000. L'estudi, realitzat per Amalia López Acera, periodista i funcionària experta en Xarxes Socials i Marca Personal en les Administracions Públiques, ha tingut en compte a 71 canals de Telegram actius d'Ajuntaments.
Per al regidor de Comunicació, Julián Sáez, estes xifres demostren que “la ciutadania de Sueca està implicada en el dia a dia del seu municipi, vol estar informada en tot moment del que ocorre i este fet és una cosa molt positiva perquè permet una cohesió, que la informació arribe a totes parts. Per tant, vull agrair als suecans i suecanes el seu interés per este servei al qual s'han adscrit de forma totalment voluntària, i per tant té més mèrit, al mateix temps que animar als que encara no ho hagen fet a veure si podem, en poc de temps, liderar este rànquing”. Així mateix, Sáez ha volgut agrair el treball de les persones que formen l'equip municipal de comunicació i premsa, destacant la seua “rigorositat, serietat i professionalitat, sense importar les hores o si és cap de setmana, perquè les notícies no coneixen d'horaris, en qualsevol moment cal informar la ciutadania. Per això agraïsc la seua implicació”.
“Des del departament de Noves Tecnologies era una obligació crear un canal d'informació directa amb el ciutadà, molt més quan este projecte no repercuteix en les arques municipals, només es necessiten recursos humans. Després de les consultes que es van realitzar per a estudiar quin horari era l'idoni per a rebre els missatges, amb l'objectiu de no saturar als subscriptors, es va optar pel que s'està utilitzant actualment, el qual únicament s'incompleix en casos excepcionals per la importància o emergència de la informació”, ha explicat el responsable de l'àrea, Joan Carles Vázquez.