La inclusió educativa protagonista de les XII Jornades Socioeducatives de Sueca
Un any més, el Gabinet Psicopedagògic Municipal de l'Ajuntament de Sueca, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació, ha organitzat les Jornades Socioeducatives, una iniciativa plenament consolidada a la ciutat referent en l'à mbit de l'educació, que arriba enguany a la seua la dotzena edició. Les jornades se celebraran el pròxim 21 de febrer i el 23 de març al Centre Municipal Bernat i BaldovÃ, amb el lema «Educació Inclusiva». Any rere any, més de 500 persones es reuneixen per a assistir a un esdeveniment que s'ha consolidat ja com un referent en l'à mbit de l'actuació socioeducativa al territori valencià .
Miguel López Melero, catedrà tic de Didà ctica i Organització Escolar a la Universitat de Mà laga, serà l'encarregat d'impartir la primera ponència titulada ¿Educación inclusiva o equidad educativa? Una perspectiva de justicia social, que tindrà lloc el pròxim dijous, 21 de febrer, a les 19 hores. López dirigeix des de 1990 Proyecto Roma, una institució referent en el món de la pedagogia contemporà nia que té com a objectiu demostrar que la intel·ligència pot ser construïda i desenvolupada a partir de les diferències i per mitjà d'una educació i un entorn adients. Ha rebut diversos premis a la seua aportació com a docent i investigador com el rebut en 2005: I Premi Internacional en Recerca sobre Discapacitat Intel·lectual. Fundació Caixa Navarresa, Pamplona, o el rebut pel Ministeri d'Educació del Perú, en reconeixement a la seua contribució i compromÃs a la construcció d'una escola per a tots i per a totes que valore les diferències.  En l'actualitat és director del Grup Consolidat de Recerca HUM-246: Cultura de la Diversitat i Escola de la Junta d'Andalusia (P.A.I.) i director del Projecte Roma.
La segona de les ponències es realitzarà el dia 23 de març, a les 9:30 hores, i consistirà en un taller sobre patis i parcs dinà mics, a cà rrec de Gey Fernández Lagar, llicenciada en Història i Geografia i tècnica superior en Educació Infantil. Fernández, experta en Trastorns de l'Espectre Autista (TEA), dirigeix el centre psicopedagògic Entramados d'Astúries, equip que dia a dia treballa per a acompanyar en aprenentatges amb una atenció personalitzada forjada sobre el coneixement dels diferents estils i ritmes d'aprenentatge, el respecte per la persona i la coordinació amb la famÃlia. Ãs autora del llibre "Patios y parques dinámicos", en el qual desenvolupa una metodologia especÃfica que promou el joc inclusiu a l'hora del pati mitjançant 36 fitxes visuals de jocs.
Com en anteriors edicions, estes jornades estan dirigides a professores i professors dels centres educatius, professionals de la psicologia, mares i pares d'alumnes, i en general a totes les persones interessades en el món de l'educació. Les inscripcions es poden fer al Gabinet Psicopedagògic de Sueca, enviant un correu electrònic a sueca_psi@gva.es o telefonant al 96 171 24 01. Els docents, a més, podran obtenir un certificat del CEFIRE de Gandia si s'hi inscriuen en www.mestreacasa.gva.es/web/cefiregandia i assisteixen a les dues sessions. La convocatòria ha tingut molt bona acollida i, hores d'ara, s'han formalitzat més de 370 inscripcions; tot i que les persones interessades podran inscriure's fins i tot in situ, el mateix dia de la jornada, si ho permet l'aforament.
L'obertura de l'acte del pròxim dijous serà a cà rrec de l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d'Educació, Vicent BaldovÃ, i el director general de PolÃtica Educativa, Jaume Fullana.
A l'acte s'ha confirmat la presència també de la secretà ria del Consell Estatal de Psicologia Educativa i representant del Col·legi Oficial de Psicologia, Andrea Ollero; el president de la Fundació Bromera per al foment de la lectura, Josep Antoni Fluixà ; la presidenta de l'Associació APASU, Sonia Perucha, i representants de la inspecció educativa i dels Cefires de la Conselleria d'Educació. Totes són entitats i col·lectius col·laboradors en la iniciativa.