SOCIETAT

El sistema per a persones sordes SVisual afig 67 nous punts de vídeo interpretació en la Comunitat Valenciana en 2023

ELPERIODIC.COM - 14/12/2023

Aquest servei, disponible tant en llengua de signes com a través de xat, aconsegueix ja 295 localitzacions d'atenció al client en el territori valencià

FESORD CV ha conseguido que, durante el 2023, esta herramienta de accesibilidad para las personas sordas llegue a Metrovalencia y la red de Oficinas de Turismo de GVA Turisme, entre otros

El sistema ofereix la informació que les persones sordes demanden en llengua de signes afavorint la seua independència i autonomia

FESORD CV, la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana ha aconseguit incorporar en l'últim any 67 nous punts de vídeo interpretació a través del servei SVisual; 60 en diferents instal·lacions de Turisme de GVA Turisme i 7 en oficines d'atenció al client en Metrovalencia. D'aquesta manera, Fundació Fesord CV, mitjançant acords de col·laboració, tant públiques com privades, suma un total de 295 punts d'atenció SVIsual en Comunitat Valenciana.

Es tracta d'un sistema que permet la realització d'un servei d'interpretació a distància, sense la presència física d'un professional ILS (intèrpret en llengua de signes) i tenint en compte les preferències comunicatives triades per les pròpies persones usuàries (trucades telefòniques, xats o videoconferències).

SVIsual és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyola que existeix al nostre país. La Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació, en col·laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), va apostar per un ús estratègic de les Noves Tecnologies al servei de la comunicació per a assegurar que les persones sordes o amb discapacitat auditiva tinguen el mateix accés a la informació que la resta de la ciutadania.

Aquesta plataforma suposa un important avanç en la millora de la qualitat de vida de les persones sordes, ja que fa possible l'eliminació de les barreres comunicatives que troben en la seua gestió diària i facilita l'obertura cap a la igualtat d'oportunitats en la societat valenciana.

Un servei de vídeo- interpretació a l'abast de tota la ciutadania, que dona resposta a les necessitats de comunicació de les persones sordes o amb discapacitat auditiva i persones oïdores en el dia a dia.

Carolina Galiana, presidenta de Fesord CV, ha destacat que “hem continuat treballant en aquest últim any en l'expansió del servei de vídeo interpretació SVisual amb l'objectiu que cada vegada siga present en més àmbits de la vida quotidiana de les persones sordes i així continuar avançant en igualtat i autonomia. Aquest tipus de serveis, especialitzats i innovadors, donen solució a les nostres necessitats, garantint l'accessibilitat a la comunicació, així com l'ús i cura de la llengua de signes, un dret de les persones sordes recollit en l'Estatut de la Comunitat Valenciana”.

MÉS FOTOS