Un grup de joves tutoritzats per orientadors del Centre Servef de Silla guanya el concurs 'Imagina el treball en 2030' de l'institut Future for Work
Endika, Esther, Jenny, Hugo i Patricia són joves però tenen clar què esperen del futur i acaben de convertir-se en els guanyadors del videoconcurso 'Imagina el treball en 2030' del Future for Work Institute, grà cies a una idea que els va suggerir el personal del Centre Servef de Silla, on van acudir a la recerca d'orientació laboral.
'Imagina el treball en 2030' és un certamen dirigit a joves nascuts entre els anys 1990 i 2000 per a conéixer les seues opinions sobre les possibilitats i reptes que presenta el futur del món laboral. Els equips participants havien de realitzar un vÃdeo que expressara la seua visió sobre com serà el món del treball en 2030, o com els agradaria que fóra.
El vÃdeo amb què els joves del Centre Servef de Silla han aconseguit convertir-se en guanyadors es titula 'Podré...' i planteja una reflexió sobre com els avanços de la realitat virtual poden influir positivament en el desenvolupament del treball. Grà cies al seu original punt de vista, els joves han guanyat un premi de 1.000 euros.
El jurat ha valorat el treball d'aquest grup tenint en compte la seua originalitat en l'enfocament, la claredat del missatge, els recursos expressius i artÃstics utilitzats, aixà com la seua capacitat d'impactar en l'opinió pública.
Precisament, la bona acollida de l'opinió pública pot constatar-se per la quantitat de visualitzacions i comentaris positius en el canal de YouTube de Future for Work Institute, on durant el mes de maig es van publicar els tres vÃdeos finalistes i on encara pot visualitzar-se 'Podré...': consultar acÃ. La iniciativa també ha pogut seguir-se en xarxes socials per mitjà de l'hashtag #workin2030.
El procés de creació
El personal del Centre Servef de Silla va veure en el concurs del Future for Work Institute una oportunitat per a donar veu als joves, a qui habitualment no se'ls escolta. A més, el concurs també oferia la possibilitat d'aconseguir implicar els joves en un projecte creatiu, que els ajudara a adquirir habilitats útils en l'entorn laboral i, sobretot, a treballar en grup.
Per això, no van dubtar a presentar-los la idea a un grup de joves que havia acudit al Centre a la recerca d'orientació laboral. D'acà va sorgir l'equip format per Endika, Esther, Jenny, Hugo i Patricia, que després de dos mesos de treball, en els que van estar en tot moment recolzats pel personal del Centre Servef, van plasmar la seua particular visió sobre el treball en 2030, amb un punt de vista positiva i esperançador, en un vÃdeo que ha aconseguit el primer lloc.
Durant aquest procés, l'equip de joves ha madurat i s'ha enfrontat a nous reptes, també ha trobat noves oportunitats. De fet, van començar el projecte estant en situació de desocupació i tots han trobat treball durant el perÃode de creació i gravació.
Â