El Servef aposta per oferir una formació per a l'ocupació 'més innovadora i adaptable als canvis'
El Servici Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) i la Universitat de València (UV) han inaugurat al Centre Cultural La Nau el primer campus 'Escola Valenciana d'Innovació Servef-UV', amb una clara aposta per una Administració "més receptiva" i "una formació més innovadora i adaptable als canvis", en paraules de la directora d'Ocupació i Formació del Servef, RocÃo Briones, qui ha participat en aquest acte d'inauguració.
Aquest campus, com ha explicat Briones, té la finalitat de "donar forma a les bones idees que tenen les persones que treballen a l'administració en el marc de la formació per a l'ocupació per a contribuir a crear valor públic, ja que tot el treball d'innovació que es realitza des de les institucions en aquesta à rea redunda en la preparació de la ciutadania i contribueix a millorar el seu futur".
Sota el lema 'L'emoció d'innovar', el programa consta de diversos dià legs i experiències prà ctiques d'innovació, en què destacades i destacats experts de diferents à rees professionals expliquen els seus projectes innovadors per a crear un espai estable i col·laboratiu, encaminat a millorar la gestió del coneixement intern de l'organització per part de la ciutadania.
En aquesta primera jornada, els diferents agents socials han dialogat sobre 'El futur de la formació per a l'ocupació', després d'analitzar-se la metodologia i els resultats del programa Innotalks Innova, que vol contribuir a generar valor públic dissenyant, desenvolupant i incentivant una nova cultura organitzativa capaç d'obtindre i recolzar, de forma activa, les aportacions i recomanacions de les persones interessades en la formació professional per a l'ocupació en tots els à mbits.
Aixà mateix, destacats ponents com Ami Bondia, experta en Periodisme i intel·ligència emocional; Alfonso Alcántara, expert en Psicologia del lideratge; o Laura Fidalgo, experta en gamificación de projectes, han impartit tallers en què han ensenyat a les persones assistents a potenciar el talent i aprendre a comunicar per a crear una exitosa marca personal, o el poder de la innovació en les organitzacions. Tot això amb l'objecte de no perdre la passió pel treball que realitzen, que beneficia directament les persones.
Aquest esdeveniment continuarà el divendres, amb més experiències prà ctiques i dià legs d'innovació, entre les i els ponents destaquen la doctora en Dret i Directiva Pública Professional, Concepció Campos, qui explicarà com s'apliquen a la gestió pública esquemes de pensament, organització i funcionament fora de la burocrà cia establida, a través de la innovació; l'actor i pedagog, Javi Soto, que abordarà el desenvolupament personal, la comunicació, la creativitat i el treball en equip.
Clausuraran aquesta trobada i entregaran els premis de l'Observatori de Bones Prà ctiques del Servef el secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, i la vicerectora d'Ocupació i Formació Direcció Cà tedra, Maria Adela Valero.
Formació de qualitat i d'acord amb el mercat laboral
Amb aquest tipus d'iniciatives, es pretén oferir una formació de qualitat, útil i més acord al mercat laboral i a les necessitats de les persones desocupades perquè puguen millorar les seues possibilitats de trobar ocupació.
En aquest sentit, el Servef ha creat un grup de treball amb grans empreses decidides per la cultura de la innovació (com a Aigües de València, Dulcesol, Embotits MartÃnez, Royo Group, SPB i Stadler) amb l'objectiu de conéixer les necessitats de l'empresariat de la Comunitat i adaptar les accions del Servici Valencià d'Ocupació al mercat de treball actual.
El grup impulsat pel Servef està integrat també per Educació i la CEV. Aquest grup de treball manté reunions mensuals i du a terme projectes consensuats entre la patronal i l'Administració.