El sector hoteler valencià resisteix el covid, en espera de la recuperació turística
Els hotels comencen a treballar en un escenari més favorable de cara al febrer
Ja coneixem les dades de suport del turisme valencià. En les pitjors circumstàncies i treballant amb un percentatge important de planta hotelera tancada, l'ocupació hotelera torna a oscil·lar entre el 50% per a Benidorm i la Costa Blanca, el 60% a Castelló i el 30% a la ciutat de València. A la capital del Túria és la destinació que més percentatge de planta hotelera manté oberta, així que és normal que les dades d'ocupació siguin més baixes, expliquen des de Hosbec en un comunicat.
El president de HOSBEC ha reconegut que “tot i que no són bones dades, i tenint en compte les circumstàncies de la pandèmia i que ens trobem davant de la temporada més baixa de tot l'any, és important que s'haja mantingut aquest nivell de suport sense noves caigudes. Aquests nivells signifiquen que hi ha un mercat turístic que suporta tota mena d'adversitats i que la fortalesa de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana és una evidència”.
El més interessant és que el sector es prepara per a la recuperació. S'acosten festivitats i esdeveniments que poden influir positivament en l'ocupació hotelera: el Benidorm Fest que triarà la cançó que represente Espanya a Eurovisió està sent un èxit de comunicació i màrqueting durant aquesta setmana i per al febrer es preveuen importants cites com la Gala dels premis Goya que reunirà a València els més granat del Cinema Espanyol o els caps de setmana de celebració de Sant Valentí i Carnavals.
El servei de BigDataHosbec comença a registrar comunicacions de properes obertures d'establiments, cosa que confirma l'inici de la recuperació encara que encara queden setmanes molt difícils.
A partir de l'11 de febrer, data en què s'aixequen totes les restriccions de viatges per al Regne Unit es començarà a notar de mica en mica l'increment de turistes britànics fins a assolir de cara a la primavera nivells propers a la prepandèmia. A més, és imprescindible que a l'àmbit de la Unió Europea s'establixca també un marc harmonitzat i estable de validesa dels certificats Covid per a tots els països, sense que es puguen imposar restriccions unilaterals en forma de proves diagnòstiques, quarantenes o dosis de vacunació addicional . "No podem oblidar que a Benidorm el 60% de l'actual activitat turística és de procedència Internacional europea, 55% a la Costa Blanca i un 40% a València i Castelló. Tots els nostres turistes europeus necessiten una mobilitat segura en el marc del Certificat Covid “ ha indicat Toni Mayor.