SANTA POLA | SOCIETAT

L'Ajuntament de Santa Pola llança una campanya contra la violència i activitats per a fomentar l'empoderament en l'àmbit de la dona

ELPERIODIC.COM - 17/11/2020

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, l'Ajuntament de Santa Pola, a través de la Regidoria de Benestar Social i Igualtat, han programat diferents activitats així com una campanya d'implicació i conscienciació social.

A partir del 17 de novembre s’iniciaran uns tallers específics dirigits a dones per a fomentar l'autonomia de la dona i emmarcats en l'àmbit de la prevenció de la violència de gènere. Es tracta de dos tallers presencials, amb limitació d'aforament i complint totes les mesures higiènic sanitàries, i un taller en línia (on-line) finançats per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives des de la Direcció General d'Igualtat.

Per a més informació i inscripcions cal enviar un correu electrònic a mujer@santapola.es o bé cal trucar al telèfon de Serveis Socials 966 694 200.

Activitats 25N

A causa de la situació sanitària actual, per responsabilitat enfront d'aquesta pandèmia, enguany no hi haurà concentracions presencials ni activitats de carrer comunitàries.

Des del CEFIRE, dins de les activitats del 25N, han oferit a tots els Centres Educatius de la Comunitat Valenciana, una campanya escolar per a denunciar les violències masclistes des de la prevenció per a les i els escolars. Els centres educatius municipals s'uneixen a la campanya gràcies a la coordinació de CONVIPOLA format per persones coordinadores d'igualtat de cada centre educatiu.

Enguany la campanya gira entorn al projecte "El batec de les papallones, depén de la nostra actitud" - Deixa la teua empremta, implica't i identifica't contra la Violència de Gènere, campanya elaborada per Isabel Gallardo i Itziar Prats a Torrent.

És essencial fer ressò d'una manera creativa, poètica i amb el cor d'un col·lectiu com és el de l'ensenyament i l'educació, amb l'única finalitat de conscienciar la societat, especialment entre els més joves, ja que en són el futur.

Els relats i experiències de la nostra infància ens construeixen, per això es desitja que aquesta creació puga deixar-los empremta, en definitiva aqueixa és l'essència d'aquest projecte, "El Batec de les Papallones depén de la nostra actitud”, educar-los fomentant el valor de la VIDA un dret fonamental.

Una acció que pretén fer soroll front a un problema social. Crear un espai al col·legi amb un mural o llenç d'unes mesures considerables on tot l'alumnat deixaria les seues empremtes identificant-se amb l'acció.

S'utilitzarà per a la imatge de l'acció, la papallona, com a símbol associat al moviment del 25 de Novembre, però enguany utilitzarem les nostres empremtes, que és la millor prova d'identitat, és única i intransferible, com a justificació que t'identifiques i t’impliques contra la violència de gènere.

D'altra banda la campanya institucional, que aposta enguany per les xarxes socials per a donar la màxima visibilitat, llançarà un espot publicitari i animarà la ciutadania a deixar la seua empremta mitjançant un breu vídeo, utilitzant l'etiqueta #DejaTuHuella25N per fomentar la conscienciació entre tots i totes. Així mateix, es reforçarà amb cartelleria en opis (objectes publicitaris il·luminats) de la localitat.

Igualment a partir del 20 de novembre es penjarà la pancarta institucional al consistori amb el mateix lema i el 25 de novembre en el Ple telemàtic es realitzarà la declaració institucional.

Unitat de Violència

L'Ajuntament de Santa Pola compta amb una Unitat de Violència de Gènere formada per una psicòloga, una advocada i una treballadora social que realitzen una labor decisiva enfront d'aquesta xacra social, oferint accessibilitat local més necessària si cap durant la pandèmia.

Des d'aquesta Unitat s'ofereix suport i orientació fins i tot quan la dona no és conscient de la necessitat de fer front a aquesta problemàtica. En tot moment se l’acompanya en el procés d'eixida i recuperació d'aqueixa situació oferint-li assessorament legislatiu així com atenció psicològica.

La Unitat treballa en coordinació constant amb Serveis Socials, especialment en els casos de menors quan apareixen símptomes que alerten de la situació de risc, i també amb les Forces i Cossos de Seguretat que en moltes ocasions faciliten el contacte amb les dones.

A més es col·labora amb entitats d'altres municipis perquè no es trenque aqueix suport quan aqueixes dones es traslladen a poblacions veïnes.

En definitiva, des de l'Ajuntament de Santa Pola, es treballa contínuament en pro de la igualtat i els drets de la dona i manifesta la seua total repulsa contra la violència de gènere.