SANTA POLA | CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Estudiants de l'IES Santa Pola creen dos drons, un dron per a l'extinció d'incendis i un altre per a donar suport en campanyes turístiques

ELPERIODIC.COM - 15/04/2019

L'alumnat de l'IES Santa Pola ha creat dos drons amb finalitats socials, aquesta iniciativa s'emmarca dins del projecte d'innovació educativa La Fira Aèria, i és la primera vegada que es realitza a l'institut. Té com a objectiu la construcció de drons amb finalitat social o mediambiental que solucionen alguna realitat de l'entorn més immediat dels estudiants.

El primer dron s'encarregarà d'apagar incendis i acurtar el temps de resposta fins que arriben els equips de Bombers, guàrdies forestals, Policia, personal sanitari o Guàrdia Civil. Per a això han ideat un sistema que vigilarà els incendis, en el moment en el qual aquests estiguen al mínim podran extingir-los amb bosses d'arena perquè l'oxigen consumisca el foc. Si fóra massa tard per a apagar-los amb el dron, aquest enviaria un senyal als serveis d'extinció.

El segon dron està pensat com a reclam turístic; és un projecte ideat per a donar servei a turistes, comerciants locals i a l'Ajuntament. La seua finalitat és transportar fullets amb informació sobre establiments i esdeveniments locals, aquests fullets es podrien repartir en zones específiques o es deixarien caure per a cridar l'atenció de la població.

Per a aquest projecte, l'alumnat ha mantingut entrevistes amb els diferents agents socials que els han ajudat i orientat a concretar la finalitat del seu dron. El projecte va començar al novembre amb la formació del professorat i compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Santa Pola.

La Fira Aèria tindrà lloc el 24 de maig a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant i allí l'alumnat de l'IES Santa Pola comptarà amb un espai expositiu on compartir els seus drons, les seues idees i visions de futur.

La Fira Aèria, igual que altres esdeveniments que es realitzen aqueix mateix dia (MOMO i Programa la teua obra), és un projecte del Caleidoscopio, start up de la Universitat Miguel Hernández.

MÉS FOTOS