Compromís proposa l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Pola al Pla Municipis en Xarxa per a la implantació de plantes solars fotovoltaiques
La formació manifesta que és “una oportunitat única” per a aprofitar els fons europeus de reconstrucció
El 24 de febrer, la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, va presentar als municipis valencians el Pla Municipis en Xarxa per a propiciar un projecte escalable d’autoconsum d’energia municipal, distribuïda, que genere desenvolupament sostenible i cree sinergies i xarxa dins dels municipis.
Este Pla de la Conselleria de Transició Ecològica s’ha presentat al Ministeri com a manifestació d'interès per a optar als fons de reconstrucció de la Unió Europea, i té com a objectiu la implantació de plantes solars fotovoltaiques en municipis del País Valencià a través de la creació de Comunitats Energètiques Locals Municipals, a les quals puguen adherir-se també el veïnat interessat i empreses o entitats.
Compromís ha demanat a l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Pola la seua adhesió a este Pla abans que acabe el termini, fixat per al 12 de març, ja que considera que és “una oportunitat única” per a aprofitar els fons europeus de reconstrucció. “És molt difícil que Santa Pola puga arribar a impulsar cap projecte finançat amb els fons de reconstrucció de la Unió Europea si no és en col·laboració amb altres administracions, per això no podem deixar escapar esta ocasió que ens oferix la Conselleria de Transició Ecològica”, afirmen des de la formació.
Per a la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, Santa Pola té una “assignatura pendent” amb l’impuls de les energies renovables i l’autoconsum energètic. “S’ha donat algun pas però queda moltíssim per fer”, assegura. La regidora destaca que, amb este Pla, “Santa Pola aportaria el seu granet de sorra a la descarbonització energètica, però també milloraria la competitivitat de les nostres empreses, que podrien accedir a contractes d’energia a preus més baixos i estables”.