SANTA POLA | MEDI AMBIENT

El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la UA acull un curs sobre sistemes marins

ELPERIODIC.COM - 17/03/2023

El curs conclou aquest dimecres 22 de març amb una sessió pràctica en la qual més d’una vintena de participants activaran amb organismes vius el seu propi sistema per a experimentació

Els sistemes vius són bàsics per a desenvolupar investigacions d’espècies marines en condicions ambientals controlades. En aquest marc, el Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la Universitat d’Alacant acull un nou curs per a capacitar en benestar animal, disseny, muntatge i funcionament de sistemes destinats al manteniment d’organismes marins per a experimentació. El curs serà impartit pel reconegut investigador Emilio Cortés Melendreras, director tècnic i conservador de l’Aquari de la Universitat de Múrcia.

En modalitat presencial i en línia, més d’una vintena de persones participen en aquesta formació per a avançar en el coneixement sobre espècies i la seua resposta a diferents tractaments amb la certesa que les condicions que es pretendre testar són les correctes.

Durant les sessions pràctiques i presencials, programades per a avui i dimecres, 22 de març, els participants tenen l’oportunitat de dur a terme el muntatge de sistemes d’experimentació i la seua activació amb organismes marins.

CIMAR

El Centre d’Investigació Marina (CIMAR) depèn del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Pola. És un centre actiu que té com a principal objectiu avançar en el coneixement del medi marí, així com desenvolupar activitats de transferència destinades a conèixer la seua biodiversitat amb la finalitat d’ensenyar com se’n poden aprofitar els recursos de manera responsable i contribuir a protegir aquest fràgil ecosistema.

El curs sobre disseny, muntatge i manteniment de sistemes marins per a experimentació s’emmarca en el projecte del CIMAR «Conscienciació, investigació, monitoratge i assessorament sobre els recursos marins», iniciativa del programa Thinkin Azul, liderat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons per la Unió Europea – NextGenerationEU.

MÉS FOTOS