Serveis Socials publica la guia "Família i TIC. Guia per a una convivència saludable"
El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha publicat una guia dedicada a les Tecnologies d'Informació i Comunicació (TIC) en l'à mbit familiar nomenada "FamÃlia i TIC. Guia per a una convivència saludable". Esta guia ha sigut elaborada per la Unitat de Prevenció Comunità ria de Conductes Addictives (UPCCA) en el marc de la campanya "Dóna'ls Temps a Créixer" que forma part del IX Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències i Altres Conductes Addictives i compta amb el finançament de la Conselleria de Sanitat.
Esta iniciativa sorgeix de la necessitat de sensibilitzar a la població del municipi cap a l'adequada educació de les i els menors en l'ús de Tics. Des de la UPCCA s'ha detectat un increment exponencial de problemes diversos, que van més enllà de la conducta addictiva, relacionats amb el mal ús de les TIC, tant en smartphones, com en consoles, tablets, etc... En els últims anys s'han incrementat el número de consultes i intervencions preventives sol·licitades per este tema.
Arran d'esta situació s'ha començat a introduir accions preventives sobre l'ús de mòbils dirigides a l'Educació Secundà ria Obligatòria que ha permés obrir una lÃnia de comunicació directa amb els i les adolescents, on s'ha recollit molta informació qualitativa de gran utilitat.
Per tot això, la guia s'ha elaborat a partir de l'experiència de famÃlies que presenten problemes de diversa Ãndole en l'educació sobre l'ús de les TICs dels seus fills i filles i , d'altra banda, recull el punt de vista dels propis adolescents, per la qual cosa és molt realista en els consells i indicacions que desenvolupa.
En este sentit, la regidora delegada de Serveis Socials, Mónica Caparrós, ha declarat que "des del departament de Serveis Socials intentem sempre ajudar les famÃlies que més ho necessiten. Amb esta guia pretenem oferir a les famÃlies diferents fórmules per a abordar al problema quotidià que pot suposar el mal ús de les Tecnologies que realitzen els nostres fills i filles".
Cal destacar Esta guia serà repartida en sessions formatives presencials oferides a les famÃlies dels alumnes de 5é, 6é de primà ria i 1r d'ESO.
La guia tracta 10 temes clau: Edat per a usar mòbil; Contracte d'ús; Supervisió; Espais i temps; Socialització; Riscos; Ciberdelinqüència; Privacitat; Entreteniment; Addicció
En cadascun d'estos temes s'ofereix orientacions per a la correcta intervenció familiar i sobre recursos de control, prevenció i intervenció sobre el problema.