SAGUNT | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

Sagunt ha participat en el VII Encuentro de Ciudades sobre Movilidad Sostenible de Valladolid

ELPERIODIC.COM - 03/02/2023

La Fira de Valladolid ha albergat els dies 2 i 3 de febrer la VII Encuentro de Ciudades para la Seguridad Vial y la Movilidad Sostenible organitzat per la DGT, la FEMP i l'Ajuntament de la ciutat

El departament de Mobilitat Urbana, en representació de l'Ajuntament de Sagunt, s'ha desplaçat fins a Valladolid per a assistir a la VII Encuentro de Ciudades para la Seguridad Vial y la Movilidad Sostenible que ha tingut lloc en la Fira de Valladolid durant el dia d’ahir i de hui. Esta trobada, organitzada per la Direcció General de Trànsit (DGT), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Ajuntament de Valladolid es consolida com un dels principals fòrums en matèria de mobilitat sostenible que se celebren a Espanya.

Vinculant-se a la fórmula “Entre todos sumamos vida” de l'Estratègia de Seguretat Viària 2030 promoguda per la DGT, el lema triat per a esta edició és “Entre todos sumamos ciudades saludables”, la qual cosa demostra la seua vocació d'abraçar les dimensions de la sostenibilitat ambiental, la seguretat viària i la salut i benestar de les persones que habiten les ciutats.

El fòrum, que consta d'una exposició sobre actuacions d'altres ciutats i diverses taules de treball, tracta temes com la normativa per a la mobilitat urbana, la convivència segura a la ciutat, la mobilitat amb moto, sinistres i comportaments de risc, les zones de baixes emissions o el transport públic.

Al llarg de les dues jornades, els dies 2 i 3 de febrer, s’ha centrat en analitzar què poden fer les ciutats més saludables, humanes, comunitàries i pròximes, alçant a la ciutadania com la vertadera protagonista de la mobilitat saludable i sostenible a peu o amb bicicleta. També s'abordaran altres temes que es donen en els entorns urbans, com els desplaçaments amb motocicleta, en ciclomotor o vehicles de mobilitat personal. Així mateix, es reflexionarà sobre com la normativa i la vigilància poden ajudar a aconseguir els objectius marcats en seguretat viària i salut.

A més, els experts han debatut sobre les oportunitats que brinden el transport públic i la mobilitat compartida per a fer de les ciutats entorns més segurs, i descobriran com els municipis s'adapten a la implementació de les zones de baixes emissions i afronten el repte d'aconseguir una distribució urbana de mercaderies i una mobilitat compartida més segura i sostenible.

El regidor delegat de Mobilitat Urbana, Javier Raro, ha indicat que «esta trobada ha sigut molt profitosa» perquè el departament de Mobilitat «ha pogut adquirir coneixements importants sobre les iniciatives que les ciutats estan de desenvolupant i han de desenvolupar els pròxims mesos. Hem tingut més de 10 ponències i hem conegut experiències d'altres ciutats amb experts en la matèria, i ens emportem uns coneixements que ara hem d'implantar a la nostra ciutat i serà important».

D'eixa manera, aquesta VII Trobada de Ciutats s'ha concebut com un fòrum de reunió i debat per a l'anàlisi de la mobilitat i la seguretat viària urbana, amb l'objectiu de difondre, promoure i impulsar bones pràctiques i experiències de seguretat viària i mobilitat sostenible, que segur poden extrapolar-se a la ciutat de Sagunt.

«Al final, fer una millor mobilitat sostenible és tindre un millor entorn urbà, un millor espai públic, i aqueix és el camí que des de l'Ajuntament continuarem», ha afegit el regidor.