elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt activa un servei d'acompanyament per a combatre la soledat dels majors

Sagunt activa un servei d'acompanyament per a combatre la soledat dels majors
  • Es tracta d'una iniciativa pionera que compta ja amb 65 usuaris i 30 voluntaris

L'Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa un servei que pretén combatre la soledat de les persones majors i que farà de la capital del Camp de Morvedre una ciutat més humana. Així s'ha referit l'alcalde, Darío Moreno, al nou servei presentat hui a l'Ajuntament al costat d'Alejandro Soloca, delegat de Servei Socials.

Es tracta de ‘Connectem Sagunt’ i té com a finalitat última servir d'acompanyament a les persones majors que viuen soles. Encara que en un primer moment aquest servei pioner tindrà com a primer vincle la trucada telefònica a les persones que sol·liciten adherir-se.

De moment, ‘Connectem Sagunt’ compta amb 65 usuaris de les 7.000 persones potencials que segons Serveis Socials hi ha en la capital del Camp de Morvedre que podrien ser destinatàries d'aquest servei. La majoria dels usuaris que s'han unit a ‘Connectem Sagunt’ són dones.

Així mateix, ja hi ha 30 persones que s'han presentat com a voluntàries per a desenvolupar aquest projecte amb el qual “pretenem incentivar l'empatia comuna perquè ningú es quede arrere”, ha assenyalat l'alcalde de la ciutat.

“Sagunt és una ciutat amable per a les persones majors”, segons Darío Moreno, i a les infraestructures se suma ara un nou programa que busca en primer lloc un vincle telefònic perquè els majors no se senten sols, però que té com a finalitat última l'acompanyament.

Com ser usuari o voluntari?

Per a poder adherir-se a aquest servei, tant si estàs interessat a ser usuari com si el que prefereixes és actuar com a voluntari, és necessari enviar un correu electrònic a mayores@aytosagunto.es o trucar al telèfon 962 655 882 extensió 5252, de Serveis Socials, i comunicar que estàs interessat a sumar-te a ‘Connectem Sagunt’ com a usuari o com a voluntari.

Alejandro Soloca ha explicat que els voluntaris rebran formació per a poder desenvolupar el programa de la forma més positiva possible.

Presentació de 'Connectem Sagunt'
Presentació de 'Connectem Sagunt'

Els orígens del nou servei

Darío Moreno ha explicat que, amb els primers mesos de la pandèmia, ja es va posar en marxa un servei semblant. “En aquell moment demanem a la població que isquera el menys possible de casa i hi ha gestions com anar a la farmàcia o la compra que eren necessàries en el dia a dia”.

“Llavors es va crear un programa perquè vam veure una necessitat conjuntural”, afirma l'alcalde, però “ara veiem un component estructural al qual creiem que cal donar-li resposta”.

En aquell moment un centenar de voluntaris es van sumar al programa en 2020, amb la pandèmia, i centenars de persones majors van sol·licitar assistència.

 

Pujar