Quico Fernández presenta a Madrid la candidatura de Sagunt a la Xarxa de Jueries d'Espanya
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha defensat este matà a Madrid davant la Comissió Avaluadora la candidatura de Sagunt per a la seua inclusió en la Xarxa de Jueries d'Espanya "Camins de Sefarad".
Fernández ha declarat que hem fet un "pas molt important per a la nostra incorporació a la Xarxa de Jueries d'Espanya i a la ruta europea de Jueries que està funcionant a través de la Unió Europea".
L'alcalde ha indicat que "este és un dels objectius que hem plantejat des del principi en l'à mbit de la posada en valor del nostre patrimoni i ja fa alguns mesos que presentà rem el dossier en el qual donà vem els arguments que justificaven per què la nostra ciutat havia d'estar dins de la Xarxa de Jueries".
A més, l'alcalde ha afegit que Sagunt té moltes possibilitats perquè és una "ciutat amb molta història i un patrimoni molt important". AixÃ, ha explicat, a més, que és una de les primeres ciutats on està documentada la presència de jueus i "el nostre patrimoni és excepcional, un dels més importants de la penÃnsula i d'Europa, amb elements que són molt difÃcils de trobar en una ciutat i per això mereixen consideració".
La candidatura de Sagunt competia amb altres ciutats com Calatayud o Vitòria, però l'alcalde és optimista i afirma que "hi ha moltes possibilitats, perquè s'ha fet un molt bon treball i tenÃem de partida els arguments, la història i el patrimoni viu".
"Tenim bones expectatives i crec que prompte tindrem una resposta. Si definitivament entrem en la Xarxa de Jueries tindrem ja tres rutes de carà cter europeu que ajuden a potenciar la nostra ciutat i el turisme. I, per tant, també, l'economia. Patrimoni, cultura, turisme i economia són claus per a explicar per què Sagunt s'està convertint en una de les referències del PaÃs Valencià i del conjunt d'Espanya en la recuperació econòmica", ha finalitzat l'alcalde.
La Xarxa de Jueries d'Espanya "Camins de Sefarad" actua de forma conjunta en defensa del patrimoni històric i el llegat jueu, promouen projectes culturals, turÃstics i acadèmics, i realitzen una polÃtica d'intercanvi d'experiències nacionals i internacionals que contribuïxen al coneixement i el respecte mutu dels pobles, cultures i tradicions.
La xarxa actua sense à nim de lucre i amb independència en la defensa d'este llegat, és membre fundador de l'Itinerari Europeu del Patrimoni Jueu i realitza una intensa labor de difusió a l'estranger.
Les ciutats que ja pertanyen a esta xarxa són Ãvila, Barcelona, Cà ceres, Calahorra, Còrdova, Estella-Lizarra, Hervás, Jaén, Lleó, Lucena, Monforte de Lemos, Palma de Mallorca, Plasència, Ribadavia, Segòvia, Tarazona, Toledo i Tudela.
El Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat la integració del municipi en esta associació, constituïda per municipis que compten amb un patrimoni arquitectònic, històric, mediambiental i cultural herència de les comunitats jueves que els van habitar.