La quarta sessió de les jornades formatives sobre els ‘Projectes experimentals a la província de València’ tindrà lloc este dijous
La jornada està organitzada per LABORA, dins del Pla Avalem Territori, en col·laboració amb el departament de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt
Dijous que ve, 30 de juny, el Centre Cultural Mario Monreal acull la quarta sessió de les jornades formatives que organitza LABORA, dins del Pla Avalem Territori, en col·laboració amb el departament de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt, emmarcada en el Pacte Territorial per l'Ocupació i Desenvolupament Local del Camp de Morvedre. El tema a tractar en esta sessió és ‘Projectes experimentals a la província de València’.
La inauguració de la quarta sessió serà a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, i el coordinador acadèmic d’Avalem Territori, Jorge Hermosilla. A continuació, la primera ponència la donarà Sandra Mayordomo de la Universitat de València, sota el títol ‘Els projectes Experimentals valencians. Valoracions generals’.
La taula redona ‘Projectes experimentals. L'experiència des dels Pactes’, que es realitzarà després de la primera ponència, estarà formada per Sonia Marín del Pacte Territorial per l'Ocupació i Desenvolupament Local del Camp de Morvedre; Javier Francisco González de València Activa; Miguel Ángel Silla, Bernat Guerola i María José Planes de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud; Cristina Millán de Pactem Nord, i finalment, modera Jorge Hermosilla de la Universitat de València.
A continuació, tindrà lloc la ponència ‘Accions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en el programa Avalem Terrirori de Labora’ per Núria Hernández de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).
D'altra banda, la clausura estarà composta per la directora general d'Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones; l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno i el coordinador acadèmic d’Avalem Terriori, Jorge Hermosilla.
El Pla Avalem Territori és una de les estratègies més ambicioses impulsades per LABORA i amb la col·laboració del Ministeri de Treball i Economia Social. Amb este programa LABORA Servei Valencià d'Ocupació pretén redefinir les polítiques actives per a fer polítiques territorials per a l'ús de caràcter transversal i més adaptades a les necessitats reals. Per això, una de les funcions del pla d'ocupació territorial és identificar els nous nínxols de treball.
A través de la metodologia del diagnòstic del territori per àrees funcionals i de les estratègies territorials es pretén abordar el treball des de l'orientació, la formació ocupacional, la inserció i el foment de l'ocupació. A més, pretén establir un nou model de gestió que adapte l'exercici de les polítiques actives d'ocupació al territori de manera que les vincule i connecte amb les necessitats reals de les persones i de les empreses, i que integre als agents territorials i sectorials.