SAGUNT | EDUCACIÓ

Un professor tiktoker revoluciona un institut del Port de Sagunt

MATILDE CAVA - 25/06/2021

Javier motiva als seus alumnes a estudiar cicles formatius com una alternativa igual de vàlida que el batxillerat per a accedir a la universitat

Javier va començar enguany com a professor d'informàtica en l'IES Camp de Morvedre del Port de Sagunt a València. Javi és enginyer i gestiona diversos negocis. La seua dedicació pel món de la docència va ser per casualitat donant durant dos anys xarres en Escoles Professionals Luis Amigó (EPLA) i al tercer any va decidir realitzar el Màster en Secundària, motivat perquè companys li deien que les seues xarrades eren molt motivadores per a l'alumnat i arribaven molt a aquest col·lectiu, a més, que li agradava aqueixa faceta seua.

A més de tot això, al febrer d'enguany es va obrir un canal en la famosa plataforma TikTok sobre ordenadors gaming i ja compta amb 178.000 seguidors en menys de mig any després de la seua obertura. Arran d'això, s'ha fet molt popular entre l'alumnat, professorat i equip directiu de l'institut, ja que no tots els centres educatius compten amb un professor tiktoker amb un relatiu alt nombre de seguidors en tan poc temps.

La seua faceta de tiktoker va eixir a la llum per la curiositat del seu alumnat en les classes d'informàtica i arran d'ací es va estendre per tot el centre. “Els alumnes tenen molta curiositat i em pregunten. Els aconselle que si es volen dedicar a això és possible però fent el que el 99% no fa i si l'1% de la gent que es vol dedicar a això, investigar per a poder treballar en les xarxes socials”, ha confessat Javier. El professor insisteix que les xarxes socials és un algorisme en el qual si fas el que et demana, et posiciona bé, per això, cal investigar i treballar duro per a poder arribar a això. Promoure que les persones com “influencers” que es dediquen a això, hi ha un ardu treball darrere i si això es realitza pots aconseguir l'èxit.

“La idea sempre és motivar i donar exemple als alumnes perquè encara que estiguen amb la moda de ser ‘influencer’ i tot això, em puguen agafar com a exemple i continuen estudiant i no abandonen els estudis”, anuncia el professor tiktoker.

A més, Javier fa una gran aposta pels cicles formatius, tant mitjà com superior, com a mètode igual de vàlid que el Batxillerat. “Jo no vaig fer Batxillerat, sinó cicles formatius de grau mitjà i superior per a passar a l'Enginyeria. M'agradaria llevar aqueixa idea que són l'opció per als quals no valen per a estudiar, sinó que són dues opcions diferents igual de vàlides per a perfils diferents de persones. Si jo haguera decidit fer batxillerat, o hauria abandonat els estudis, o hauria perdut algun any sense acabar-lo”, confessa el professor tiktoker. A més, Javier puntualitza que, com té diverses empreses, en moltes ocasions interessa més el perfil de treballador que ha realitzat cicles, que batxillerat en certs casos.

A causa del gran acolliment per part de tot el centre, la direcció de l'institut va demanar a Javier que tancara l'acte de graduació de 4t de l'ESO com a professor tiktoker, ja que als alumnes els motiva moltíssim i els resulta molt curiós això de TikTok i el tema “influencer”, sobretot tractant-se d'un dels seus professors.

MÉS FOTOS