L’Escola d’Estiu de Joventut comença amb 500 xiquets i 80 treballadors
La XVI edició de l’Escola d’Estiu de la regidoria de Joventut ha començat amb un gran èxit de participants, quasi 500 sol·licituds de menors de 3 a 12 anys. Donat el grup tan heterogeni, es treballa, com sempre, amb quatre grups d'edat: Miniescoleta, nascudes i nascuts de 2014 a 2015; Escoleta, de 2013 i 2012; Campa, de 2011 a 2010; i Urba, de 2007 a 2009. En tres seus; el CEIP María Yocasta, CEIP Cervantes (nucli del Port) i CEIP Cronista Chabret (Sagunt).
Per a això, la regidoria ha contractat de manera directa a 48 monitors; 24 monitors en pràctiques; 2 voluntaris europeus; 1 auxiliar de clínica; 1 auxiliar administrativa i 3 auxiliars de menjador, juntament amb l'animadora sociocultural que coordina el projecte. En total, huitanta treballadors i treballadores per a fer que el servei de l'Escola d’Estiu continue sent un lloc de trobada de xiquets i xiquetes, amb l'oci educatiu com a base, i un espai en el qual les famílies puguen confiar.
El projecte coincidix enguany amb el V centenari de la primera volta al món de Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano. Una aventura que permet una reflexió compartida sobre l'actitud de l'ésser humà davant allò desconegut, sobre la relació amb altres pobles, sobre el nostre planeta i els riscos mediambientals, sobre la globalització, la nostra història i sobre l'aventura de descobrir. La primera volta al món és un dels majors esdeveniments de la història de la humanitat, va ser el moment decisiu per a poder parlar de globalització o mundialització.
Enguany l’Escola d’Estiu té una oportunitat única de desenvolupar un projecte educatiu extraordinàriament atractiu, en el qual a partir del relat de la primera circumnavegació de la terra es treballe amb els valors i continguts transversals de l'oci educatiu. Amb una clara aposta per millorar el seu compromís mediambiental, disminuint l'impacte ambiental en la generació de residus i consum de material fungible. En eixe sentit, ha sigut decisiu el compromís i col·laboració de les direccions de les tres seus del projecte: María Yocasta, Cronista Chabret i Cervantes.
Així, s'han ideat noves fórmules més sostenibles de comunicació i informació amb les famílies, mitjançant de tres esdeveniments en Facebook per a cadascuna de les seus i s'ha disminuït en la mesura que siga possible l'ús massiu del paper i també del plàstic, principalment en el servici de menjador.
Com a novetat, enguany Onda Cero Sagunt col·labora amb el projecte per aconseguir traure l’Escola d’Estiu al carrer, donant l'oportunitat al grup de menors d'elaborar un podcast setmanal que done veu als grans protagonistes de la travessia.
Amb tot això l'Escola d'Estiu té tots els ingredients per a ser una aventura plaent, divertida i, per descomptat, educativa.