L'Escola d'Estiu de 2018 arranca el pròxim dilluns amb 490 alumnes i alumnes inscrits
Enguany presenta com a novetats l'ampliació del servici a l'última setmana de juny, les excursions i eixides gratuïtes i la festa final de curs, en la qual s'ajuntaran els tres grups, els dos del Port de Sagunt i el de Sagunt
La 25a edició de l'Escola d'Estiu, que arranca el pròxim dilluns, 25 de juny, compta amb un total de 490 xiquets i xiquetes, repartits en les diferents quinzenes i setmanes. Enguany l'Escola d'Estiu presenta tres novetats, la primera és l'ampliació del servei a l'última setmana de juny, la segona és que les excursions i eixides seran gratuïtes i l'última, és la festa final de curs, en la qual s'ajuntaran els tres grups, els dos del Port i el de Sagunt.
D'eixos 490 xiquets i xiquetes, 362 s'han matriculat en les cinc setmanes que dura el curs. La primera quinzena de juliol compta amb 426 matriculats, mentre que, en la segona, compta amb 392. Per a l'última setmana de juny, que arranca dilluns que ve, hi ha 396 xiquets i xiquetes matriculats.
Guillermo Sampedro, el regidor de Joventut, ha declarat que estan "molt contents amb les dades de matriculació", doncs demostren que la gent "confia cada any més en l'Escola d'Estiu que desenvolupem des de la regidoria de Joventut". Enguany, han augmentat en un 20% les matriculacions finals, i han passat de 410 xiquets l'any passat a quasi 500 en esta edició. També, "incorporem novetats com oferir el servei l'última setmana de juny", una petició de pares i mares que tenien problemes a compaginar la vida laboral amb la familiar, en acabar el col·legi. I també, "estem satisfets amb les dades laborals, en poder contractar a 40 monitors des del propi Ajuntament per a oferir este servici".
La primera novetat, l'ampliació del servei a l'última setmana de juny s'ha implantat a petició dels pares i mares, ja que en eixa setmana ja no hi ha col·legi i molts pares tenien problemes per a compaginar la vida laboral i familiar. Entre les excursions i eixides gratuïtes, que és la segona novetat, s'estan barrejant visites lúdiques i educatives, entre les quals es troba Aquarama, la Casa Penya, el Centre d'Educació Ambiental, el parc vial de l'Escola Municipal de Trà fic, la planta de reciclatge d'Algimia o alguna granja escola. L'última novetat, és la festa final de curs, que tindrà lloc el 21 de juliol en el col·legi Vilamar, on s'ajuntaran els tres grups, els dos del Port de Sagunt i el de Sagunt.
Per a les activitats previstes, el fil conductor són els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), els quals es treballaran en tallers, jocs i gimcanes, juntament amb altres propostes com a tallers de cuina i alimentació saludable, o eixides culturals pel municipi. A més, per descomptat, d'un dia a la setmana que es realitzaran activitats aquà tiques en la platja o piscina.
En este sentit, cal recordar que Sagunt forma part de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible des de 2016 i que, a més, està desenvolupant juntament amb l'ONG local La Tenda de Tot el Món el ODS número 12, el de Consum Responsable, perquè Sagunt obtinga el certificat de Ciutat pel Comerç Just.
El personal que s'ha contractat són 40 monitors d'oci i temps lliure i animadors socioculturals, juntament amb altres 27 persones en prà ctiques de l'Escola Pública d'Educació en Temps Lliure de Morvedre i una educadora social.