L'Associació TDAH Morvedre presenta la campanya audiovisual de sensibilització La motxilla invisible amb motiu del Dia del TDAH a Espanya
L'acte de sensibilització ha estat organitzat per l'Associació TDAH Morvedre i compta amb la col·laboració de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt
Coincidint amb el Dia del TDAH a Espanya, es va presentar ahir en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt la campanya audiovisual de conscienciació i sensibilització del TDAH: La motxilla invisible. Esta activitat està organitzada per l'associació de suport a les persones amb Trastorn de Dèficit d'Atenció Hiperactivitat, amb o sense impulsivitat, i a les seues famílies, TDAH Morvedre, amb la col·laboració de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt.
L'eix principal de l'acte ha sigut l'audiovisual animat, creat pel reconegut director de cinema i escriptor, Alberto Rey. A més de la presidenta de TDAH Morvedre, María Ángeles Cortés, i membres de l'associació, hi han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; i la directora general de Polítiques Inclusives de la Conselleria d'Educació, Raquel Andrés, així com altres membres de la Corporació Municipal.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va assenyalar que «tenim la gran sort de comptar amb estes associacions que arriben a aquells llocs on de vegades les administracions no hem pogut aconseguir-ho, i així visibilitzen realitats que és imprescindible que la ciutadania conega per a poder atendre-les». A més, els va agrair el treball que fan per moltes famílies del municipi.
Moreno va destacar que «per part de l'Ajuntament, tenim les competències una mica més limitades, però podem fer per donar suport a la vostra labor i tot tipus de campanyes de sensibilització i visibilització, i també podem fer de transmissors per a quan vegem que hi ha necessitats que no estan obtenint els recursos suficients i que quede ben clar quina és la postura de l'Ajuntament i el que exigim de la resta d'administracions. És una molt bona notícia el que hui presenteu i ens ajuda a generar eixa empatia general que és necessària perquè la ciutadania demande els recursos necessaris per poder atendre-la, entenga les problemàtiques que viuen algunes famílies i així aposte per una major inclusió i integració».
El delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, va donar l’enhorabona pel projecte audiovisual que es presentava ahir i pel treball realitzat, i va destacar la implicació de l’Ajuntament amb la educació integradora: «Nosaltres tenim un compromís amb la educació i, per descomptat, amb la educació inclusiva i amb atenció a la diversitat». El regidor va recordar que en el Ple del 30 de setembre de 2020 l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional de suport a les persones amb TDAH. A més, va afegir que des de la regidoria d’Educació «s’ha donat veu» i s’han fet accions de sensibiltizació cap a esta problemàtica, i altres accions desenvolupades com acompanyar a l’Associació a reunions amb la Conselleria o amb la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.
El regidor va senyalar que tothom es responsable i de tots depén trencar les barreres: «Jo crec que totes les institucions, administracions, col·lectius i persones hem de participar per remoure totes aquelles barreres que impedeixen la integració d’estes persones i optimitzar i motivar el seu aprenentatge. Aquests projectes són part d’este concepte que tenim de Sagunt com a ciutat educadora».
Així mateix, la directora general, Raquel Andrés, va indicar que «el títol del vídeo representa la realitat del TDAH perquè no és visible i necessita d'accions que visibilitzen, consciencien i formen persones, que en el dia a dia podem trobar-nos amb persones amb TDAH, així com a la ciutadania en general i als centres educatius».