L'alcalde presenta el llibre Nou viatge pel País Valencià de Nèstor Novell i Pep Sorribes
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va assistir i es va encarregar de la presentació del llibre Nou viatge pel PaÃs Valencià de Nèstor Novell i Pep Sorribes. Esta obra es presenta en dos volums a cà rrec de dos economistes de trajectòria i experiència contrastada en l'à mbit de l'anà lisi territorial i l'economia urbana. Este esdeveniment va tindre lloc dimecres passat 7 de març, a les 19.00 hores, en l'Aula 2 del Centre Cultural Mario Monreal.
El lector trobarà una indagació sobre la realitat social, econòmica i humana del "PaÃs Valencià " i sobre les perspectives de futur en l'època post-crisi. Comarca a comarca, amb à mplies incursions històriques, en dià leg amb interlocutors locals, i aportant dades estadÃstiques i la bibliografia precedent, presenta un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià .
Quico Fernández durant la seua intervenció va enaltir esta "gran obra de dos volums en la qual Nèstor Novell i Josep Sorribes s'han repartit este paÃs allargat, desvertebrat com deia Fuster fa tants anys i que suposa una aportació necessà ria per a analitzar i per a fer propostes i alternatives en un paÃs que no és fà cil i que, amb tanta història en contra, fa la sensació que algú va decidir inventar-se este paÃs, dotar-lo de mites, de la seua història, dels seus referents, i molts ens ho vam creure. Però la veritat és que hi ha un paÃs que té les seues comarques, les seues provÃncies, els seus 542 municipis i que funciona com funciona".
El llibre està escrit en època de crisi i els autors pretenen fer un recorregut basant-se en la teoria econòmica, en la història, en l'anà lisi de l'estructura i "en una cosa important que són els testimonis del propi territori, que sempre tenen una visió parcial o subjectiva de les caracterÃstiques del territori. La història ha començat a canviar, el llibre ja ho diu, d'una banda pel canvi de cicle econòmic evident i d'altra banda pel canvi polÃtic després de 20 anys d'un govern conservador que no s'ha cregut mai este paÃs", afegia Fernández.
Fernández va assegurar que en el llibre hi ha reflexions "sobre el paÃs i moltes referències, des del llibre de finals de segle XVIII de Cavanilles fins a la més actuals i sense obviar mai l'aportació de Fuster , no solament amb Nosaltres els valencians que va ser el gran revulsiu intel·lectual perquè almenys ens plantejà rem qui som els valencians, d'on venim, on anem i quina és la nostra identitat, si tenim una identitat definida, que d'açò també s'han plantejat posicions confrontades".
Segons informen, este llibre s'inscriu en una llarga tradició d'obres sobre el "paÃs" i la seua gent que comença amb Cavanilles i les Observaciones sobre la Historia Natural, GeografÃa, Agricultura, Población y Frutos del Reyno de Valencia i culmina amb Joan Fuster i el clà ssic El PaÃs Valencià (1962).