SAGUNT | ECONOMIA I NEGOCI

L'Ajuntament de Sagunt presenta el projecte de pressupost municipal 2020 en dos audiències públiques

ELPERIODIC.COM - 17/01/2020

El Centre Cultural Mario Monreal i el Centre Cívic Antic Sanatori van comptar amb la presència de veïnat i associacions que van oferir suggeriments per a la confecció del pressupost

L'Ajuntament de Sagunt ha presentat el projecte de pressupost municipal 2020 en dos audiències públiques. La primera va ser este dimecres a Sagunt, en el Centre Cultural Mario Monreal i la segona, ahir dijous, al Port de Sagunt, en el Centre Cívic Antic Sanatori. En estos actes, la ciutadania va expressar l’opinió, queixa o suggeriment sobre el pressupost municipal que l'Equip de Govern ha confeccionat per a l'any 2020 i que ascendeix a un total de 87,3 milions d'euros.

A més de ser presentat en les audiències, este projecte s'ha donat a conéixer també en el Consell Econòmic i Social (CES). Durant les presentacions van assegurar que es tracta dels pressupostos més sostenibles de la història Sagunt, que estaran basats en tres pilars fonamentals, que són la sostenibilitat social, la sostenibilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental.

La regidora d'Hisenda, Gloria Parra, ha destacat que este és «un moment molt agradable per a l'Equip de Govern ja que hem exposat el nostre projecte de pressupost a la ciutadania i les sensacions són molt bones. Està sent ben rebut i ja estem veient la manera de reflectir les propostes de millora que estem rebent». D'altra banda, esta setmana també ha tingut lloc la primera Comissió d'Hisenda en la qual es va donar audiència a l'oposició i Parra ha afirmat que ha de ser «un pressupost en el qual tots participem i que tinga el major consens possible».

Per a aconseguir la sostenibilitat social es destinaran més de 55 milions d'euros per a accions socials. El 65% del pressupost anirà destinat a les persones, ja que 2 de cada 3 euros milloraran la vida del veïnat. En este apartat es van explicar projectes d'Educació com la construcció de l'IES nº5 o el condicionament del nou Casal Jove de Sagunt, d'Esport per al seu foment i millora de les instal·lacions esportives amb més de 2 milions d'euros, de Serveis Socials amb la rehabilitació de l'Economat per a la creació d'un nou CEAM i Centre de Dia de Sagunt, d'Igualtat amb el Pla d'Igualtat i la lluita contra la violència de gènere, de millores en l'entorn urbà destinant 885.000 euros per a accessibilitat i repavimentació, millorar la neteja viària amb 850.000 euros i un increment de la partida de la SAG, i de Patrimoni Històric i Industrial destinant més de 1,7 milions d'euros per a la posada en valor de la riquesa patrimonial del municipi.

Quant a sostenibilitat econòmica es defensa una economia justa i equitativa que beneficie per igual a tota la ciutadania. Per a això, s'ha finalitzat el Pla d'Ajust aconseguint el major el major nivell d'ingressos de la història (87 milions d'euros) sense repercutir en la butxaca de la ciutadania. A més, s'aposta per polítiques actives que facen créixer al municipi de manera responsable destinant més de 5 milions d'euros a polítiques actives d'ocupació, promoció de la indústria, agricultura, comerç i turisme. Es proposa un Pla d'ocupació amb 400.000 euros, la reforma de l'Escola Taller amb 186.245 euros i accions formatives amb 58.500 euros de pressupost.

Finalment, la sostenibilitat ambiental es basarà en la preservació del medi ambient com una responsabilitat que assumix l'Ajuntament amb grans reptes. Per a això es destinaran més de 5 milions d'euros a actuacions que ajuden a cuidar el medi ambient, com ara conservació i neteja de rius i muntanyes amb 143.500 euros, 100.000 euros en campanyes de conscienciació i educació ambiental, fomentar l'eficiència energètica amb la millora de les instal·lacions d'enllumenat públic amb més d'1 milió d'euros i actuacions en el Paratge de Romeu, amb la posada en marxa d'un Pla contra incendis.

MÉS FOTOS