SAGUNT | MEDI AMBIENT

L'Ajuntament de Sagunt posa en marxa una campanya per a evitar els problemes causats per l’orina dels gossos

ELPERIODIC.COM - 08/07/2020

El Departament de Sanitat, davall el lema ‘El pipí em destruix’, col·locarà 400 banderoles amb el missatge en fanals del municipi i repartirà 4 000 botelles de plàstic a propietaris de gossos censats

El Departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana sobre els problemes que ocasiona l’orina dels gossos. Este matí s'ha presentat la campanya en roda de premsa, amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; del regidor de Sanitat, Javier Timón, i del responsable de l'empresa Esferic encarregada de la campanya, Suso Chulvi.

La campanya ‘El pipí em destrueix’ consistix en la col·locació de 400 banderoles amb el missatge, distribuïdes pel municipi, per a posar de manifest «un problema del qual alguns amos no són conscients i és que, igual que ocorre amb les caques dels gossos, el pipí també genera brutícia, males olors i deteriora el mobiliari urbà», ha assenyalat Javier Timón. A més de les banderoles, tota aquella persona que detecte este problema en alguna cantonada de la seua residència, podrà acudir al Departament de Sanitat on se li farà lliurament d'uns adhesius per a col·locar-les en estes cantonades.

D'altra banda, s'entregaran 4 000 botelles de plàstic a totes les persones propietàries de mascotes que ho sol·liciten i tinguen censat a l'animal en el cens caní municipal o que acudisquen a censar-lo, «la qual cosa ens permetrà, d'una banda, proporcionar un mitjà per a poder netejar el pipí i, d'altra banda, incentivar el cens caní, que cal recordar és obligatori», ha afegit Timón.

Per la seua banda, Suso Chulvi, ha assegurat que l'objectiu és «posar el problema damunt de la taula i que la gent parle de l’assumpte, i que s'adonen que els gossos han de fer les seues necessitats, però no en qualsevol lloc». Quant a les botelles de plàstic, ha destacat que són «d'una grandària raonable, còmodes de portar» i ha recomanat posar «tres parts d'aigua i una de vinagre, ja que és un desinfectant natural que elimina la mala olor i és la manera més natural i més ecològica de netejar-lo».

Darío Moreno ha destacat la necessitat «d’una ciutat més habitable per a tots, ja que el fet de tindre una mascota no pot implicar un perjudici per a la nostra ciutat i per a la resta de persones. S'ha de fer sempre buscant la màxima convivència ciutadana». L'alcalde ha incidit en els problemes ocasionats per l’orina, ja que també «generen una despesa per a l'Ajuntament», per la qual cosa «si ajudem al fet que les persones incorporen esta acció com una cosa habitual, aconseguirem entre tots fer una ciutat molt més habitable i amable per a tots i totes amb un simple gest, ja que no suposa un gran esforç, i fa una ciutat més atractiva per al turisme», ha assegurat.

Campanya complementària a la qual es va iniciar fa uns mesos pel problema amb les ‘caques’

Timón ha recordat que esta campanya de conscienciació sobre els problemes del pipí és complementària a la de fa uns mesos sobre les caques, ja que es pretén «contribuir a generar comportaments més cívics, que ens permeten tindre una ciutat més neta, ja que tots coincidim a demandar una millor imatge de la ciutat i per a això els servicis municipals hem de proporcionar els mitjans, però com a ciutadans i ciutadanes, també tenim l'obligació de col·laborar en este objectiu».

A més, el regidor ha informat que l'anterior campanya va patir una paralització a causa de l'Estat d'alarma, però una vegada comence el curs escolar al setembre «es reprendrà el concurs de dibuix que estava organitzat, que permetrà fer de nou visible esta campanya perquè el missatge continue el màxim temps possible al carrer».

Finalment, Timón ha agraït l'alcalde el seu suport a la campanya, a l'empresa Esferic la seua implicació, a les treballadores del Departament de Sanitat el seu treball tan necessari i als mitjans de comunicació per donar visibilitat a esta campanya.