L'Ajuntament de Sagunt dona suport als estudis de Cultura i Llengües Clàssiques
Entre els acords es recull demanar que la matèria de Cultura Clàssica es continue oferint, com fins ara, en els quatre nivells d'ESO i que es reforcen els estudis de les llengües i cultura clàssica
La Corporació Municipal ha aprovat per unanimitat, en el passat ple ordinari del mes de maig, una moció que dona suport als estudis de Cultura i Llengües Clàssiques. D'esta moció, proposta pels grups PSOE, Compromís i Esquerra Unida, va ser ponent l'alcalde, Darío Moreno.
En este sentit, els acords aprovats recullen demanar que la matèria de Cultura Clàssica es continue oferint, com fins ara, en els quatre nivells d'ESO, en la Comunitat Valenciana. Així com reforçar els estudis de les llengües i cultura clàssica amb el Llatí en 4t d'ESO, i en batxillerat els estudis de Grec i Llatí, així com optatives relacionades, com són Referents Clàssics en les manifestacions culturals modernes i Fonaments Lèxics de les Ciències i la Tècnica.
Així, l'exposició d'arguments per a arribar a estos acords explica que al llarg de quasi tres dècades, la Comunitat Valenciana s'ha convertit en referent nacional i internacional de l'ensenyament de la Cultura Clàssica, del Llatí i del Grec amb un canvi metodològic actiu i inclusiu, marcat per la transversalitat. En este context, Sagunt ha sigut i és l'epicentre de la presència i vivència del món clàssic i un referent de la didàctica de la Cultura Clàssica pel suport a les activitats educatives que al voltant d'esta matèria es realitzen a la ciutat. De fet, Sagunt va ser declarada per les Corts Valencianes en 2016 com a Capital Valenciana de la Romanització.
El text argumentatiu continua incidint en què entre els diferents espais que transmeten de diferents formes les llengües i la cultura clàssica, Sagunt reuneix els Ludi Saguntini, el Festival de Teatre Grecollatí, els Ludi Hispanici, la Domus Baebia, o l'Acadèmia Saguntina, a més de la presència de l'Associació Ludere et Discere, les activitats del Cefire de Sagunt o la creació del Museu de l'Escena Grecollatina, l'únic museu a la Comunitat Valenciana que està dedicat a la tragèdia del món grec; i des de fa uns quants anys a Sagunt se celebra la final del Certamen Nacional de Teatre Clàssic Escolar.
Finalment, en la moció es posa de manifest que es pretén conservar tot este moviment cultural al voltant de la Cultura Clàssica, que tant ha beneficiat i projectat el nostre poble tant culturalment com econòmicament, i que Sagunt continue sent valedora de la denominació de Capital Valenciana de la Romanització.