Joventut es reunix amb l'associació TDAH Morvedre
L'associació col·laborarà i orientarà el departament de Joventut i Infància en les futures activitats i programació que es posen en marxa
El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, s'ha reunit amb dos representants de l'associació TDAH Morvedre, col·lectiu d'ajuda a les persones amb trastorn de dèficit d'atenció i als seus familiars, que va nàixer a principis de 2020 a la comarca del Camp de Morvedre. A la reunió van assistir el vicepresident de l'associació José Luís Arenas, i el secretari d'esta, José Vilches, a més d'una de les tècniques del departament de Joventut, Carmen Dolz,.
La trobada va suposar una primera presa de contacte entre l'associació i la regidoria de Joventut, un departament que es basa en la posada en marxa de servicis i activitats per als menors del municipi, d'ací la importància de cobrir les necessitats dels menors que atén este col·lectiu.
Per al regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, «des de fa uns anys, estem intentant que tots els projectes que es llancen des del Casal Jove siguen el més integradors i inclusius possibles. A més, hem apostat per una atenció personalitzada a les famílies, amb una escolta activa per a poder cobrir les necessitats dels nostres veïns, com en el cas de l’Escola d’Estiu, però també en la resta d'activitats». En este sentit, a més, la regidoria de Joventut treballa en els últims temps amb AVAPACE (Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral) per a realitzar cada any una formació per als propis treballadors/as del departament i que tinguen una mirada inclusiva, a més que qualsevol menor, amb les necessitats educatives que tinga, forme part dels projectes que posa en marxa la regidoria.
El compromís aconseguit per TDAH Morvedre i la regidoria és que l'associació col·laborarà i orientarà el departament de Joventut i Infància en les futures activitats i programació que es posen en marxa, entre les quals les d'oci inclusiu, buscant convertir el Casal Jove del Port de Sagunt (i el futur centre juvenil de Sagunt) en un espai obert perquè qualsevol menor tinga cabuda. És a dir, realitzar activitats i tallers que faciliten la integració de qualsevol jove, incloent aquells xiquets i xiquetes amb TDAH.
Així mateix, en la reunió també es va abordar la possibilitat que les activitats de pagament del departament de Joventut incorporen una bonificació a aquelles famílies amb algun menor amb TDAH.