El I Festival de Filosofia ‘Sagunt Pensa’ fomentarà la reflexió i el debat ciutadà
L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València, serà el pròxim 23 de novembre i s'hi abordaran diversos temes relacionats amb la comunicació i la seua dimensió social
Sagunt acollirà dissabte que ve 23 de novembre el I Festival de Filosofia ‘Sagunt Pensa’ a la Casa de Cultura Capellà Pallarés. Este esdeveniment, que es desenvoluparà al llarg del matí, és una bona oportunitat perquè la ciutadania participe en un espai de reflexió i diàleg sobre qüestions filosòfiques d'actualitat. L'accés al festival serà gratuït i obert a tot el públic interessat.
La iniciativa ha sigut organitzada per l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb la Universitat de València, a través del seu Departament de Filosofia. Compta, a més, amb el suport de la Societat de Filosofia del País Valencià, la Fundació Bancaixa i la Càtedra Josep Lluís Blasco de Filosofia i Ciutadania. Este esforç conjunt busca fomentar el pensament crític i l'intercanvi d'idees entorn de temes que afecten la societat actual.
Segons paraules del regidor d'Universitat, Ciència i Innovació de l'Ajuntament de Sagunt, Toni Iborra, el festival respon a l'interés de l'Ajuntament de “crear un fòrum de reflexió i debat sobre temes com la polarització o la capacitat d'influir en la societat actual. En estos temps convulsos, la filosofia pot ser una branca del coneixement molt útil per a comprendre i actuar millor en el nostre entorn”. Iborra destaca, a més, que esta activitat és part d'una col·laboració contínua amb la Universitat de València, amb la qual “realitzem al llarg de l'any activitats tan diverses com la Nau Gran, la microcredencial en Química i conferències de temàtiques variades”, consolidant Sagunt com un referent en la promoció de la cultura i l'educació superior.
La jornada començarà a les 10 hores amb un acte d'inauguració que donarà pas, a les 10.15 hores, a la ponència titulada ‘¿Sobre qué nos polarizamos cuando nos polarizamos?’, impartida per Manuel Almagro, de la Universitat de València.
A les 11.30 hores, es presentarà una xarrada doble entorn de la persuasió i la influència social. Saúl Pérez-González, també de la Universitat de València, abordarà el tema de la ‘Vigilància epistèmica: som tan influenciables com diuen?’, seguit de Silvia Martínez Fabregat, de l'IES Número 5 del Port de Sagunt, qui parlarà sobre ‘L’art de convèncer. Possibilitat i límits’.
Finalment, a les 12.45 hores, Tobies Grimaltos, de la Universitat de València, oferirà una ponència sobre ‘Josep Lluís Blasco i la comunicació en filosofia’, dedicada al treball del filòsof saguntí, amb la qual conclouran les activitats programades del festival.