SAGUNT | CULTURA I ESPECTACLES

Demà comencen les conferències i debats de la segona edició de la Universitat d’Estiu

ELPERIODIC.COM - 20/09/2018

El 21 i 22 de setembre comencen les conferències i debats sobre el patrimoni de Sagunt de la segona edició de la Universitat d'Estiu que se celebraran en el Centre Cultural Mario Monreal. La Universitat d'Estiu de Sagunt és un esdeveniment cultural nou de primera categoria que permet la reflexió, la pluja d'idees, la dinamització cultural, la posada en valor i l'actualització de plantejaments i novetats en el món de la recerca històrica.

El lema d'esta edició, coordinada des de la Universitat de València per la professora Ester Alba, és Camins patrimonials, cruïlles culturals i es refereix a les rutes patrimonials en les quals s'ha integrat recentment la ciutat. Durant les dues jornades de la Universitat d'Estiu es duran a terme conferències i taules redones amb investigadors de renom.

La programació començarà el 21 de setembre a les 17.30 h amb la Inauguració de la Universitat d'Estiu de Sagunt en la qual participarà l'alcalde de Sagunt Josep Francesc Fernández, la diputada de l'àrea de Benestar Social de la Diputació València Mercedes Berenguer, el vicerector de Projecció Territorial i la Societat (UV) Jorge Hermosilla i la coordinadora de la Universitat d'Estiu de Sagunt Ester Alba Pagán. A les 18 h tindrà lloc la presentació: L'Itinerari Cultural del Consell d'Europa: Ruta dels Fenicis impartida per Manuel Peregrina secretari tècnic de la Ruta dels Fenicis a Espanya. A les 18.30 h comencen les tres primeres conferències amb El camí d'Anníbal i la segona guerra púnica de la mà d'Arturo Ruiz catedràtic de prehistòria de la Universitat de Jaén, Sagunt: Mite i Història de Carmen Aranegui catedràtica d'arqueologia i professora emèrita de la UV, Sagunt: una cruïlla de camins impartida per Ferran Arasa i Gil professor del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga. (UV). A les 20 h donarà començament la Taula Redona moderant Consuelo Mata Parreño directora del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga (UV).

El 22 de setembre començarà a les 11 h amb la presentació: La ruta europea del patrimoni industrial de la mà de María Habenstreit doctora en història contemporània (UV-University of Leipzig). Seguidament, a les 11.30 h donarà començament les conferències amb Patrimoni de la Humanitat: configuració, relats i reptes actuals amb Beatriz Santamarina professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social (UV), Sagunt, patrimoni de la Humanitat: una visió comparativa impartida per Luis Pablo Martínez de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultural i Esport (GV), 'De Roma a Philadelphia', o la universalitat del patrimoni industrial amb Ximo Revert director del Taller de Patrimoni Cultural i Desenvolupament Humà (UV). Per a finalitzar la jornada, a la 13 h tindrà lloc la taula redona amb Ester Alba, professora del Departament d'Història d'Art (UV), com a moderadora; i a les 13.30h la cloenda de la Universitat d'Estiu de Sagunt.

La Universitat d'Estiu de Sagunt pretén ser un punt de trobada de docents, professionals, estudiants i ciutadans de la localitat i el seu entorn pròxim. Sagunt, Patrimoni de la Humanitat és una iniciativa, gratuïta i oberta al públic en general, que compta amb la participació d'especialistes en patrimoni cultural de la Universitat de València (facultat de Geografia i Història i facultat de Ciències Socials) i altres àmbits de la societat. Estes jornades s'emmarquen en el procés que ha iniciat l'Ajuntament de Sagunt perquè la ciutat present una candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.