Continuen les projeccions de la mostra “puntoDOC” amb els millors documentals de l’última temporada
La quarta edició de la mostra puntoDOC, que organitza la regidoria de Joventut i que va començar este 27 d'abril, encara el seu segon cap de setmana de projeccions per a repassar els millors documentals de l'última temporada.
Les projeccions es reprenen demà dijous amb Native Land, un clàssic del gènere que data de 1942, obra de Paul Strand i Leo Hurtwitz, que retrata les lluites socials als Estats Units i és d'utilitat per a homenatjar el Centenari de la Siderúrgia del Port de Sagunt. La jornada contínua el divendres en to reivindicatiu amb el documental In the same boat, que reflexiona –de la mà dels testimonis de Zygmunt Bauman o José Mújica- sobre els avanços tecnològics que poden ajudar a fer d'este un món més just.
El dissabte al matí, la cinta sueca Bicicletes vs cotxes uneix els aspectes lúdics i familiars amb la reivindicació, i a la vesprada es presentarà Omega, que tracta sobre l'enregistrament del mític disc d'Enrique Morente amb Lagartija Nick nominat als últims Goya. Per a concloure es projectarà Murs, una obra fruit de reflexions de Pablo Iraburu i Migueltxo Molina. Totes les projeccions d'esta setmana seran en el Casal Jove del Port de Sagunt. A més, és important destacar que este dissabte estarà obert el servei de Ludoteca, per a menors de 5 a 12 anys, en horari de 17.30 a 21.30 h. Les inscripcions es realitzen en el telèfon 96 268 34 39.
Una de les riqueses de la mostra és que té activitats paral·leles que acosten també el documental a les aules amb la sessió per a centres de primària i secundària de Sagunt dels films Murs, Bicicletes vs Cotxes i Les estacions. El schoolDOCS es projecta gratuïtament per als centres educatius en dues seus, l'Auditori Joaquín Rodrigo i el Casal Jove, dins de l'horari lectiu. Per a reservar les invitacions s'ha establit un senzill procediment mitjançant correu electrònic o trucada telefònica al Casal Jove, indicant centre educatiu, curs, grup, nombre d'alumnes i nom del tutor/a.
Entre les novetats d'enguany destaquen el suport de la revista Altaïr i la plataforma online FILMIN, que ja té obert un canal puntoDOC que arreplega dotze dels dihuit documentals que es projectaran en la mostra.