La concessió del Punt d'Inspecció Fronterera del port marítim de Sagunt ja s'ha aprovat
Hui s'ha informat d'este assumpte per la presidència en el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València
En la reunió del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuà ria de València, celebrada hui, s'ha donat compte de l'aprovació de la concessió del Punt d'Inspecció Fronterera (PIF) del Port de Sagunt, segons ha informat l'alcalde de Sagunt i membre del citat consell, Quico Fernández.
Segons ha afirmat: "Era una de les reivindicacions i de les necessitats més peremptòries perquè no disposar d'un PIF suposa un problema per a totes les mercaderies fresques (animals, vegetals...) i, per tant, això restava moltÃssima competitivitat i moltes possibilitats al nostre port, especialment, en el moll de contenidors. Llavors, aquesta inversió que suposa més de 4 milions d'euros potenciarà molt el nostre port. Ãs una licitació que estarà acabada en dos anys. Ãs un projecte important, les instal·lacions estaran acabades en dos anys, però probablement hi haurà una primera fase que permetrà entrar en operacions abans, entre un any i un any i mig. Esta és una notÃcia importantÃssima".
D'altra banda, Sagunt torna a ser lÃder en trà nsit d'automòbils, és juntament amb el port de Santander els dos ports més valorats per al trà nsit d'automòbils. Aixà i tot, l'alcalde s'ha referit a un problema que ha de resoldre's com més prompte millor. "Ãs un dèficit en connexions ferrovià ries, que no és culpa nostra sinó culpa del Ministeri de Foment, que no ha invertit en estes connexions sabent que en estos moments la mateixa autoritat portuà ria està invertint i el projecte ja està aprovat, per a licitar la connexió ferrovià ria. Però malgrat això, sense tindre la connexió ferrovià ria Sagunt està al mateix nivell que el port més important en trà nsit d'automòbils. També és una grandÃssima notÃcia".
D'altra banda, s'ha tornat a tractar el corredor cantà bric-mediterrani, en la reivindicació del qual l'Autoritat Portuà ria de València està tenint un gran protagonisme perquè té una implicació molt directa. Segons informa l'alcalde, el 13 de setembre s'acabaran ja les al·legacions. "Nosaltres continuem amb totes les iniciatives institucionals, socials, empresarials, sindicals. L'altre dia vam tindre una trobada a Sagunt igual que la hem tingut a Terol. L'autoritat portuà ria continua intervenint, el nou comissari del corredor mediterrani ens ha explicat en quines termes s'estan fent les reivindicacions i som optimistes. Nosaltres pensem que tenim arguments suficients per a convéncer a la Comissió Europea, al Parlament perquè rectifique i esta infraestructura tan transcendental per a nosaltres torne a ser inclosa dins de les xarxes priorità ries de la Unió Europea".
D'altra banda també s'ha informat de l'aprovació municipal del Conveni entre l'Autoritat Portuà ria i l'Ajuntament de Sagunt i la seua futura aprovació en el Consell d'Administració que es farà quan ja tinga el vistiplau de Puertos del Estado.
Quant al trà nsit portuari Fernández ha destacat que hi ha una evolució positiva quan en les mercaderies generals, però continua estant paralitzada l'activitat de la regasificadora. "Això és el que genera un balanç negatiu que afecta el conjunt del port de València perquè la regasificadora en estos moments no està rebent cà rregues procedents dels metaners fins que no hi haja una nova polÃtica per part del Ministeri i s'estan potenciant altres ports. No solament no ens ajuden en les infraestructures sinó que a més potencien altres ports. Singularment al de Barcelona, però també al de Bilbao. Això és preocupant, però nosaltres estem convençuts que treballant en la mateixa lÃnia continuarem sent el port lÃder en contenidors en l'à mbit del mediterrani".