SAGUNT | CULTURA I ESPECTACLES

Cicle Diàlegs de llibres: presentació de Terra Inmortalis Saguntum

ELPERIODIC.COM - 06/02/2024

El seu autor és Eric Rogal, que és el pseudònim del catedràtic, doctor i advocat Enrique Rodríguez Galdeano

El cicle Diàlegs de llibres continua amb la presentació de la novel·la Terra Inmortalis Saguntum, d'Eric Rogal, este dimecres, 7 de febrer, a les 19 hores a l'aula 2.C. del Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt (C/ Roma, 9). Esta cita literària serà en castellà, la seua entrada serà lliure fins a completar l'aforament i està organitzada pel departament de Cultura en la seua programació d'hivern.

La regidora de Cultura, Ana María Quesada, ha expressat sobre este acte: «Quan s'escriu amb tanta passió i amb tanta dedicació sobre fets que han ocorregut en la nostra terra, en eixa terra que ara trepitgem contínuament, l'única cosa que podem fer des del departament de Cultura i per part meua com a regidora és secundar, col·laborar, acompanyar i dir-li a Eric Rogal gràcies per escriure sobre la nostra història, encara que siga de forma novelada ens entretindrà i ens agradarà poder gaudir de la nostra història d'esta manera». Així mateix, la regidora ha expressat: «Estem doblement agraïdes a Eric Rogal per tractar este tema en el seu llibre, per un projecte que presentarem pròximament des del departament de Cultura».

Eric Rogal és el pseudònim del catedràtic, doctor i advocat Enrique Rodríguez Galdeano. Estudiós i coneixedor especialment de les llengües, antigues i modernes, es considera abans de res filòleg i políglota. Havent dedicat la seua vida a la docència, en els últims anys ha desenvolupat també la seua altra gran passió, la d'escriure, igual vers que prosa.

En la seua última novel·la ha escrit amb amor a Sagunt, amb una immensa admiració en eixa Terra Inmortalis i amb el millor nivell de coneixement històric del qual va ser la gran gesta de la seua lluita a mort per la llibertat i contra l'esclavitud en el seu enfrontament al poderosíssim exèrcit d'Anníbal, en 219 a. C. Eixa, en què els habitants de Saguntum van preferir immolar-se abans que caure presoners. Una història novelada, però basada tota en els fets reals. Tan emocionant com emotiva, indiquen des del departament de Cultura.