SAGUNT | EDUCACIÓ

El CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo obté 2 premis accèssit en la MICE 2020 amb la pel·lícula El viatge de Sagu

ELPERIODIC.COM - 25/05/2020

L'alumnat de 5 anys d'Infantil, dels grups A i B, i les mestres i tutores Bea i Lola han participat en este film, a més de la realització per part de Carlos González

El CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo del Port de Sagunt ha obtingut 2 premis accèssit en la MICE 2020 amb la pel·lícula El viatge de Sagu. Així es va decidir en la Gala de lliurament dels premis MICE 2020 del Públic i de la Participació, en la qual se li va concedir el Premi del Públic MICE València Educació Infantil i el Premi del Públic MICE València Accessible. En el següent enllaç es pot veure la pel·lícula guardonada.

L'alumnat de 5 anys d'Infantil, dels grups A i B, i les mestres i tutores Bea i Lola han participat en este film, a més de la realització per part de Carlos González, i es basa en el projecte previ Sambori que va guanyar l'any passat un premi i que enguany s'ha convertit en curtmetratge. Cal destacar, que el CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo ja ha guanyat premis en el món audiovisual, com els de la MICE 2018 amb el curt Com cuide el Planeta, en la Secció de Medi Ambient i en 2019 amb un altre curtmetratge, Els nostres drets.

L'Ajuntament de Sagunt ha apostat per la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) des dels seus inicis, ja que és una de les ciutats organitzadores del certamen a través dels departaments municipals d'Educació i de Cultura. Per este motiu, el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, en primer lloc, dona «l'enhorabona a l'alumnat de 5 anys d'Infantil, a les mestres Bea i Lola, al treball de Carlos González, així com a tota la comunitat educativa del Victoria i Joaquín Rodrigo, per l'excel·lent treball que han fet en este curtmetratge, que es mereix un reconeixement com este. A més, pel fet de contar la història del nostre poble, el relat històric i l'ús de la nostra llengua amb tant d'entusiasme i més ara on s’ha posat palès que el llenguatge audiovisual en l'ensenyament és més transcendental que mai».

Diumenge passat va tindre lloc esta gala de manera virtual i transmesa per xarxes socials, a pesar que el festival hauria d'estar celebrant-se ara. L'esdeveniment va estar dirigit i presentat pel nou director de la MICE, Voro Hortes.

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu és un projecte construït per a potenciar l'educació audiovisual a les aules. L'Ajuntament de Sagunt, des dels seus inicis està participant en este projecte, orientat cap a la innovació i la didàctica del cinema educatiu; ressaltant la importància de la comunicació audiovisual i la seua implantació en els processos de l'ensenyament-aprenentatge, tant amb sistemes virtuals com presencials. A Sagunt, arran del festival han vingut actors i actrius, directors i directores de cinema, mestres i productors audiovisuals o ponents i congressistes del més alt nivell. De fet, a Sagunt es va fer el primer Congrés Internacional de Cinema Educatiu "CinemAula" en 2018, que després va donar pas al Congrés "Educomunicación MICE L’Havana" on la pel·lícula Stop Bullying del CEIP Baladre va guanyar el primer premi de la 1a MICE L'Havana per votació popular, entre 27.000 escolars de tot Cuba.

Sagunt ha tingut una participació molt activa en l'actual MICE 2020, que s'intentarà celebrar a l'octubre, depenent de la situació. Les propostes cinematogràfiques dels centres educatius de la nostra localitat han sigut les següents: CEIP Baladre, Baladreros por el mundo; CEIP Cronista Chabret, Acò és treball d’hòmens; CEIP Cronista Chabret, Amigues forever; CEIP Cronista Chabret, ¿Dónde está mi sudadera rosa?; CEIP Cronista Chabret, El casament de la rata i el gat; CEIP Cronista Chabret, El color rosa no m’agrada; CEIP Cronista Chabret, Endevinalla endevinalla, si la saps calla; CEIP Cronista Chabret, Ens agraden els contes; CEIP Cronista Chabret, La biblioteca de Leo; CEIP Cronista Chabret, Les dones no poden vendre; CEIP Cronista Chabret, Quans uns hi van, els altres tornen; CEIP Cronista Chabret, Qué cansat que estic; CEIP Cronista Chabret, Tu no pots netejar; CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo, El viatge de Sagu; IES Camp de Morvedre, El color de la vida; IES Camp de Morvedre, El puente de la despedida; IES Camp de Morvedre, Quizás sea tarde; IES Camp de Morvedre, La propuesta; IES Camp de Morvedre, Aire negre; IES Camp de Morvedre, La presència; IES María Moliner, Londres 1814; IES María Moliner, El meu nom no és Irina; IES María Moliner, Pride and prejuice, la nostra versió.