SAGUNT | SOCIETAT

La campanya ‘Digues BON DIA!’ del Gabinet de Promoció del Valencià continua després de les vacances

ELPERIODIC.COM - 24/09/2019

En els principals edificis municipals de tota la ciutat es col·locaran banderoles amb el lema de la campanya per tal que continue fent impacte en la població

En finalitzar les vacances d’estiu, el Gabinet de Promoció del Valencià continua escampant la campanya de sensibilització Digues BON DIA! que va iniciar al juny. Després d’una primera fase d’expectativa realitzada per les xarxes socials amb una acollida ben favorable, del repartiment de la bossa de l’estiu als mercats municipals i de la difusió en les xarxes de l’enneàleg titulat Saber llengües t’obri moltes portes/Saber lenguas te abre muchas puertas, al setembre es col·locaran en els principals edificis municipals de tota la ciutat unes grans banderoles per tal que el lema de la campanya continue fent impacte en la població.

A més, amb l’inici del curs escolar es repartiran massivament diversos materials als centres educatius amb el lema de la campanya. I encara, els establiments comercials que poden oferir una atenció de qualitat a la clientela podran demanar uns vinils per fer saber que col·laboren en la campanya de sensibilització i que ells, també, diuen “Bon dia!” i ajuden la gent a sentir-se millor.

La regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano, ha destacat que esta fase de la campanya “és molt bonica i que esperem que a partir d’ara tot el món quan entre a qualsevol lloc i veja el lema de la campanya diga Bon dia”.

Per altra banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha recordat que el que es pretén amb esta campanya és “animar la gent del carrer a utilitzar una llengua que forma part del patrimoni immaterial de la cultura valenciana i que hem de cuidar perquè, al final, les llengües es mantenen vives si la gent les utilitza”.

Com es va dir en l’acte de presentació, un dels recursos més senzills que tenim al nostre abast és iniciar una conversa amb la salutació “Bon dia!”. Això, a banda de ser molt educat, ja dona pistes al nostre interlocutor sobre la llengua que volem fer servir i sobre la que l’altra persona pot utilitzar si vol. És una invitació, no una imposició. En conclusió, estem posant les cartes damunt la taula, ens estem presentant com som, i en molts casos això evitarà que un valencianoparlant (o dos, o tres...) oculte en una conversa la seua llengua, en la qual es poden expressar millor i, per tant, sentir més benestar.

El missatge és senzill i directe ja que és una invitació a saludar i a fer-ho en la teua llengua, una clau que obri les situacions a mantindre socialment més converses en valencià. La campanya combina elements de sensibilització mitjançant la provocació amable, amb una eficàcia immediata provada. La gent se sorprendrà de la quantitat de desconeguts que parlen valencià amb un simple “Bon dia!”.