elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcaldia, Medi Ambient, Urbanisme i Manteniment treballen en un pla estratègic per a la transició ecològica en Sagunt

Alcaldia, Medi Ambient, Urbanisme i Manteniment treballen en un pla estratègic per a la transició ecològica en Sagunt
  • Després d'una primera mesa de treball, s'han identificat dos grans línies d'actuació basades en la transició energètica i la contaminació acústica

Els Departaments d'Alcaldia, Medi Ambient, Urbanisme i Manteniment de l'Ajuntament de Sagunt es van reunir ahir en una mesa de treball sobre la transició ecològica. En esta primera reunió s'han seguit dos línies d'actuació principals, la transició energètica i la contaminació acústica en el municipi. La intenció d'esta reunió és convertir-se en periòdica i estar en connexió amb el Consell Assessor de Medi Ambient que traslladarà les necessitats i preocupacions de la ciutadania.

Amb esta mesa de treball es pretén «posar en comú als diferents departaments de l'Ajuntament de Sagunt perquè el medi ambient siga una prioritat per a tots ells», ha destacat l'alcalde i regidor de Medi Ambient, Darío Moreno. Per este motiu es va convocar esta reunió, «per a traçar una estratègia comuna, assumir les responsabilitats de cadascun i comprometre's a avançar en temes i que tots els estudis i informacions dels quals disposa l'Ajuntament no es queden en informació útil per a la ciutadania, sinó que es convertisquen en un pla d'acció per a nosaltres».

Per a la línia d'actuació en temes d'energia, Moreno ha afirmat que està estudiant «un pla estratègic de transició energètica que ens permeta donar exemple amb mesures com incrementar l'eficiència energètica en els edificis públics incorporant energies renovables, renovar la il·luminació dels carrers fent-la més eficient, reduir el cost de la factura de la llum, entre d’altres».

D'altra banda, el primer edil ha destacat la modificació i clarificació de l'ordenança de plaques solars per a facilitar l'autoconsum de la ciutadania i d'entitats privades «ja que l'Ajuntament hauria de donar totes les facilitats per a estes mesures d'autoconsum».

Quant a la línia de prevenció de la contaminació acústica, «no és acceptable que tinguem un Pla acústic de 2017 i que no es transforme en mesures reals, ja que s'han fet reivindicacions ciutadanes per actuar». Per este motiu, esta taula vol «posar els fonaments per a eixes actuacions, traduint totes les dades en mesures concretes a dur a terme en les diferents zones identificades com a zones calentes, pròximes a nuclis industrials o a infraestructures, i iniciar un diàleg entre les parts involucrades perquè les mesures imprescindibles es duguen a terme si pot ser en 2020 i poder lluitar contra el soroll a la nostra ciutat», ha assegurat Moreno.

Pujar