Les activitats estiuenques organitzades per les diferents àrees de l'Ajuntament per a la infància del municipi encaren la seua recta final
El Campament Urbà Corresponsables '22, el Campus Dofí i els tallers Diver Estiu han congregat durant els mesos de juny i juliol a més de 1.400 xiquets i persones amb necessitats educatives
Les activitats estivals per a la infància organitzades per les diferents àrees de l'Ajuntament de Sagunt amb l'objectiu d'oferir alternatives lúdiques i d'oci als xiquets i les xiquetes del municipi al mateix temps que es facilita la conciliació de les famílies encaren la recta final d'esta edició 2022.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va visitar este dilluns i este dimarts les instal·lacions en les quals s'estan desenvolupant el Campament Urbà Corresponsables '22, el Campus Dofí i els tallers Diver Estiu per a persones amb necessitats educatives especials (NEE), acompanyat pel regidor delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca; el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón; i el regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro.
«Un any més, l'Ajuntament de Sagunt posa en marxa estes iniciatives pensades per als més xicotets i les més xicotetes, perquè puguen continuar desenvolupant-se a través de múltiples activitats, però també amb una perspectiva de conciliació familiar, que és un àmbit clau per a moltíssimes famílies del nostre municipi quan arriba l'estiu», ha assenyalat el primer edil.
Moreno també ha recordat que estos programes han sigut beneficiaris d'una subvenció atorgada pel Ministeri d'Igualtat, precisament per esta faceta dedicada a la conciliació familiar, «que ha permés que gran part d'estes activitats siguen gratuïtes».
El dilluns, el primer edil i el responsable del departament de Joventut i Infància van visitar les cinc seus del Campament Urbà Corresponsables, que enguany té com a fil conductor el canvi climàtic amb l'objectiu de sensibilitzar i educar a pares, mares, xiquets i xiquetes en relació a cura del medi ambient. Es tracta d'un projecte experimental l'objectiu primordial del qual és la conciliació familiar i pel qual han passat 650 menors del municipi d'entre 4 i 12 anys, als qui ha atés un equip de més d'un centenar de professionals. Així, es va acudir als col·legis Cervantes, Begoña i Vilamar, en Port de Sagunt, i Cronista Chabret i Ausiàs March de Sagunt.
El regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha mostrat la seua satisfacció «perquè ha anat tot molt bé» en esta edició, que ha sigut la que «més xiquets i xiquetes», i també «més monitors i monitores» ha congregat. «Este projecte de la Regidoria de Joventut i Infància és el que més famílies cobrix», ha especificat l'edil, que ha destacat igualment el doble objectiu de «que es divertisquen al mateix temps que continuen aprenent», però sobretot d’«ajudar a les famílies amb la conciliació».
«En este cas l'eix temàtic ha sigut el canvi climàtic, que és un problema que ens incumbix a tots i a totes i que ha vingut per a quedar-se. Tractem que els xiquets i les xiquetes tinguen consciència ja sobre els problemes del canvi climàtic», ha explicat Sampedro.
Ja el dimarts, ha sigut el torn del Campus Dofí, la iniciativa del departament d'Esports, així com de Diver Estiu, que organitza Serveis Socials. Moreno i Timón han visitat el Punt Nàutic i la piscina del Poliesportiu Municipal (Internúcleos), on, sumant els dos trams quinzenals de la iniciativa, més de 750 xiquets i xiquetes del municipi d'edats d'entre 3 i 12 anys han gaudit de les activitats aquàtiques proposades per l'equip de professionals compost per més de 40 professionals.
El regidor delegat d'Activitat Física Salut i Esports, Javier Timón, ha destacat l'«oferta rècord» de places en la present edició de «un dels principals programes del departament» que dirigix. «Amb això donem resposta al compromís que tenim des del departament amb l'esport per a totes i per a tots», ha agregat.
Timón ha subratllat també l'ampliació d’«un servei consolidat com el punt nàutic, que li aporta un valor afegit a este campus i que dona resposta al foment de l'esport i dels hàbits saludables».
«Continuem intentant que cresca este ventall d'activitats i portar-les una mica més enllà. Enguany hem incorporat esports nàutics i també hem continuat treballant en l'àmbit de la inclusió per a donar una resposta a totes les situacions particulars», ha puntualitzat l'alcalde.
El primer edil, acompanyat en este cas pel regidor de Serveis Socials, també ha visitat les dependències del CEIP Nuestra Señora de Begoña on es desenvolupen els tallers i activitats del programa d'oci i temps lliure destinat a persones amb necessitats educatives especials (NEE) Diver Estiu, en què 16 persones participen d'espais recreatius i realitzen exercicis de psicomotricitat, jocs d'expressió corporal o musicoteràpia, entre altres propostes.
El regidor delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la present edició d’este programa «pensat sobre la base de tindre una unitat de respir, perquè les famílies puguen deixar a les persones dependents en esta instal·lació». En este sentit, l'edil ha mostrat la seua disposició per a «continuar treballant a millorar les activitats i les instal·lacions per a albergar a gent amb diversitat funcional».
«Hem fet una bona faena d'adequació i, faltant uns xicotets serrells, ha quedat bastant bé», ha declarat Sotoca, que ha traslladat la seua intenció que la iniciativa «continue durant anys» i que la població que així ho requerisca puga disposar d’«este servei tan necessari».
Al final d'esta setmana es tancarà una nova edició d'estes tres iniciatives posades en marxa des dels departaments d'Activitat Física, Salut i Esports; Serveis Socials; i Joventut i Infància en les quals un total de més de 1.400 menors i persones dependents del municipi i les seues famílies han accedit a diverses alternatives lúdiques i d'oci estival durant els mesos de juny i juliol.