Rocafort és aquest dissabte la capital de la literatura valenciana
La Casa de Cultura de Rocafort acull aquest dissabte, a partir de les 11.30 hores, la cerimònia de lliurament dels XXXVII Premis de la CrÃtica Literà ria Valenciana, que cada any convoca l'Associació Valenciana d'Escriptors i CrÃtics Literaris (CLAVE).
D'aquesta manera, la localitat fa un pas més per impulsar la seua polÃtica i el seu compromÃs culturals en acollir el lliurament d'uns premis que convertiran Rocafort en la capital de la literatura valenciana, com ja succeïra el 2014 i el 2013. "Ãs una manera que el municipi siga un referent cultural, que unida al ressorgir de la figura de Machado i a la nostra continuada programació, posicionen una important marca de prestigi a Rocafort", ha apuntat la regidora de Cultura, Julia Cañizares. "Ãs molt important que el poble siga seu d'aquests premis, els més rellevants de la literatura valenciana", ha afegit.
Els guardons s'atorguen a les millors obres d'autors valencians publicades durant 2017 en les modalitats de narrativa, assaig i crÃtica, poesia i literatura dramà tica. Tenen com a objectiu ajudar a la difusió del llibre d'autor valencià i els jurats estan integrats per destacats crÃtics, representants d'institucions culturals i professors universitaris de Castelló, València i Alacant.
En literatura dramà tica, el jurat ha reconegut ex aequo les obres 'Fuegos', de Lola Blasco, i 'Shakespeare en BerlÃn', de Chema Cardeña. En narrativa, la novel·la 'Lejos de todo', de Rafa Cervera, ha sigut premiada per la seua reivindicació literà ria de València sense complexos o localismes. Per la seua banda, en assaig i crÃtica, el jurat ha triat 'Aporofobia, el rechazo al pobre. Un desafÃo para la democracia', d'Adela Cortina, per posar en evidència les patologies socials. I, en poesia, ha sigut guardonat Antonio Praena per 'Historia de un alma', un llibre que posa al descobert les misèries del món contemporani.
Finalment, en reconeixement a la seua brillant trajectòria poètica, el certamen concedeix un Premi Especial al poeta i acadèmic Francisco Brines.
Â