elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València s'ofereix com a enllaç entre institucions per a afrontar el repte de les inundacions

La Diputació de València s'ofereix com a enllaç entre institucions per a afrontar el repte de les inundacions
  • El president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, i la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa García, presenten una jornada formativa sobre el decret que afecta a zones inundables

  • L'àrea d'Assessorament Municipal assisteix mig centenar de municipis, que en l'actualitat redacten els seus nous plans generals, per a resoldre els dubtes que planteja l'aplicació del nou decret

MÉS FOTOS
La Diputació de València s'ofereix com a enllaç entre institucions per a afrontar el repte de les inundacions - (foto 2)
La Diputació de València s'ofereix com a enllaç entre institucions per a afrontar el repte de les inundacions - (foto 3)

"La protecció de la ciutadania enfront del risc d'inundacions és una tasca necessària que ha de preocupar-nos a tots". Amb aquestes paraules s'ha donat la benvinguda a la primera jornada formativa sobre les repercussions del nou decret que afecta a les zones inundables i limitacions urbanístiques que ha tingut lloc aquest dilluns en la sala Gregori Maians del MuVIM.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha sigut l'encarregat d'inaugurar aquesta trobada, organitzada de manera conjunta entre la corporació provincial i el Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana. "L'àrea d'Assessorament Municipal que dirigeix Conxa García és la nostra columna vertebral", ha defensat Rodríguez fent al·lusió a la seua companya de taula i responsable d'un àrea que ha incrementat el seu pressupost en 750.000 euros, segons ha assenyalat el president.

"Des de l'àrea d'Assessorament Municipal tenim una motivació especial per a organitzar aquesta jornada, ja que oferim assistència tècnica als ajuntaments de la província en la redacció dels plans urbanístics", ha emfatitzat García. "Actualment es troben en fase de redacció, amb l'assistència de la Diputació de València, més de 50 plans generals, i l'aprovació del Reial Decret 638/2016 afectarà a molts d'ells", ha destacat.

 

La Diputació com a nexe

L'aprovació del decret ha originat una gran preocupació entre els diferents agents que intervenen en la construcció i el desenvolupament urbanístic dels municipis afectats pel risc d'inundació, precisament per "les limitacions que s'imposen als usos del sòl i la introducció de nous condicionants", així com aspectes "diferentment interpretables", indiquen des de l'organització de l'esdeveniment.

És per açò que la Diputació ha decidit oferir-se com a "nexe" entre els ajuntaments i la resta d'administracions, segons ha anunciat la responsable de l'àrea, amb l'objectiu de "canalitzar les seues necessitats i facilitar solucions a una problemàtica comuna", ha expressat.

"L'objectiu d'aquesta jornada és divulgar", ha posat en valor el president de l'agrupació d'Arquitectes al Servei de les Administracions Publiques, Manuel Ribelles. "Es tracta de donar les directrius per a aplicar aquesta normativa que afecta enormement al planejament ja aprovat i, dins d'eixe planejament, l'ús i aprofitament concedit", ha conclòs.

La jornada formativa ha comptat amb ponents de primer nivell, procedents de totes les administracions públiques, des de l'àmbit local a l'estatal, així com experts de la Universitat Politècnica de València.

Pujar