elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació ofereix 500 places en centres socials i renova col·legis en la 'legislatura del benestar'

La Diputació ofereix 500 places en centres socials i renova col·legis en la 'legislatura del benestar'
    MÉS FOTOS
    La Diputació ofereix 500 places en centres socials i renova col·legis en la 'legislatura del benestar' - (foto 2)
    La Diputació ofereix 500 places en centres socials i renova col·legis en la 'legislatura del benestar' - (foto 3)

    La Diputació de València ha incrementat cada any la partida destinada a Benestar i serveis socials durant la present legislatura amb la prioritat de "rescatar a les persones i treballar per a elles". Ho afirma Mercedes Berenguer, responsable de l'àrea més àmplia de la corporació provincial, que treballa en programes de salut, investigació, educació i promoció del benestar en l'àmbit local.

    Aquesta gestió s'ha traduït, per exemple, en la creació de 500 noves places públiques en centres socials, en els quals "aquestes persones majors, amb discapacitat, amb problemes de salut mental o menors amb dificultats d'adaptació podran ser atesos en condicions després de 20 anys de travessia pel desert en els quals no s'ha oferit a la ciutadania aquest tipus de servei fonamental".

    Així explica la creació de nous centres socials a Ademuz, Agullent, Aras de los Olmos, Carcaixent, Mislata o Sueca, entre altres, la diputada Mercedes Berenguer, que destaca igualment la millora de les instal·lacions educatives com un altre dels grans eixos de la gestió provincial en matèria de benestar. En total, més de 40 milions d'euros invertits en creació de centres de dia, de menors i residències i millora de col·legis en desenes de municipis de la província.

    En opinió de Berenguer, "per a fomentar l'educació és bàsic millorar les instal·lacions en les quals fan classe les xiquetes i xiquets, i aquesta corporació ha actuat per damunt de quimeres establint inversions reals que han permés millorar l'ambient en els col·legis i el procés formatiu". Inversions que han arribat a les persones de forma directa o indirecta, com les beques a joves investigadors a través de la Fundació de l'Hospital General que han permés finançar projectes d'investigació sobre el càncer, genètica i el virus del Zika.

    Legislatura del benestar

    La que Mercedes Berenguer qualifica com a "legislatura del benestar" ens deixa a més altres dades de gestió com el milió i mig d'euros amb el qual s'han subvencionat més de 450 programes municipals d'oci saludable i vida activa; les 41.200 tècniques aplicades als 8.600 pacients amb els quals ha comptat la itinerant Ruta de la Salut; i els 26.000 usuaris del servei de Teleassistència per a majors de 70 anys o persones amb mobilitat reduïda que viuen soles.

    Altres 20.000 persones han passat per les més de 1.000 activitats que s'han dut a terme en matèria de prevenció en drogodependències, "especialment noves addiccions a les altes tecnologies i el joc que fan mossa en els menors i que hem de treballar en el dia a dia". I una mica més de 18.000 veïnes i veïns de totes les comarques han visitat i descobert la història i el patrimoni de la Diputació a través de 'Açó és la Dipu' i 'Els dimecres ens veiem'.

    En una àrea multidisciplinària com és el Benestar, la formació ocupa un lloc destacat. La seua importància es tradueix en xifres com els 1.500 alumnes que cursen els seus estudis a l'Escola de Capatassos de Catarroja i la de Viticultura de Requena, totes dues de la corporació; els 325 alumnes de Formació Professional Adaptada, 42 d'ells amb necessitats educatives especials; i els 2.575 inscrits en la Universitat Estacional, que ha acostat aquesta formació superior a tot el territori amb jornades sobre ciberassetjament, cooperativisme o violència infantil en 11 municipis.

    En resum, la diputada de Benestar Social assenyala que "l'objectiu és sempre millorar les condicions de la persona, la salut, la seua formació i que la vida humana siga més digna i competitiva".

    Pujar