Pásalo oferix cursos de punt de ganxo i de cambrer entre les seues activitats solidàries
La ONG Pásalo continua realitzant les seues activitats solidà ries en el nostre municipi. Cada dia repartixen aliments, roba i mantes donades en la seua botiga gratuïta Debades; a més, un grup de voluntaris impartix cursos de punt de ganxo, tall i confecció i classes de repàs per als xiquets. El seu pròxim curs tindrà lloc després de la primera mitat de febrer, com tots els altres, en l'Ateneu de Puçol.
«Tots els dies, repartim aliments que dóna Consum. Arrepleguem pa, menjar perible⦠i es distribuïx entre la gent», explica Carmen RodrÃguez, presidenta de Pásalo. «Hi ha persones que porten a la nostra botiga gratis, Debades, mantes, vestuari, roba per a bebé, mantes, inclús mobles, per a donar-los-els a qui els necessita».
Actualment, membres de l'associació impartixen dos cursos en l'Ateneu: els dimarts, de 5 a 6 de la vesprada, oferixen un curs de ganxet, mentre que els dimecres a la mateixa hora és el torn de l'activitat de tall i confecció. «AixÃ, els socis podem aportar el que sabem fer i compartim el nostre coneixement amb els altres. Els cursos estan dirigits a qualsevol persona del poble que vulga aprendre», detalla Carmen, que també és professora del segon curs.
A més, tres mestres voluntà ries donen classes extraescolars de repàs als xiquets de dimarts a dijous, de 17 a 19 hores. Entre la tercera i la quarta setmana de febrer, un veà de Puçol durà a terme un curs d'un dia de cambrer professional. Aixà mateix, una dona s'ha oferit per a impartir un curs d'anglés.
Pásalo va reunir els seus socis decembre passat, de cara a les dates nadalenques, per a «forrar regals i repartir-los entre els més xicotets de famÃlies que vénen normalment; perquè no li faltara a cap». A més, van tindre una festa solidà ria en què «cada un va portar un pastÃs que hi havia fet, per a compartir-ho», relata la presidenta.
Una vegada al mes, «fem una acció informativa en Masymas on comuniquem a la gent allò que fem. A vegades, hi ha qui no ens coneixia i, grà cies a açò, en comptes de tirar la roba a un contenidor, la porta a l'Ateneu i podem aprofitar-la».