Gastronomia, mar i muntanya, propostes de Puçol per a atraure turisme de qualitat
Una delegació de Puçol ha portat fins a Madrid, els dies 22 i 23 de gener, la mar, la muntanya i la gastronomia de Puçol. La gastronomia ha sigut la gran protagonista, amb una exhibició de diversos plats nous a càrrec del cicle d'Hostaleria del col·legi Verge al peu de la Creu. Tot això amb l'objectiu de promocionar els atractius de la localitat com a destinació turística, aprofitant la invitació de la Diputació de València a la Fira Internacional del Turisme (Fitur).
Amb la presència de més de 165 països i regions, i prop de 8.000 mitjans de comunicació, Fitur és la fira del turisme líder a Espanya. I per cinqué any consecutiu, Puçol ha rebut la invitació de la Diputació de València per a mostrar la platja, la muntanya i la gastronomia de la nostra localitat.
Esteban López, professor coordinador, Ana Martínez, professora, i els alumnes Sarai Bueno i Gerard Tomás són els representants del grau d'Hostaleria del Col·legi Verge al Peu de la Creu que van portar al show cooking una mostra nova de la gastronomia local, combinant cuina tradicional valenciana amb diseny e innovació.
Puçol, mar i muntanya, gastronomia i tradició 3.0. va ser el plat principal, seguit de Gloria a la Verge al peu de la Creu, un postre dolç i atractiu que va cridar l'atenció dels presents. «Amb la invitació a este centre de formació volem mostrar la labor que realitza esta escola d'Hostaleria», assegura Paz Carceller, alcaldessa de Puçol, que els considera «claus per a mostrar la importància de formar professionals de cara al futur, si volem un turisme de qualitat».
A més, Esteban López, que dirigia la demostració, «va ser un gran ambaixador de Puçol en el show cooking», afig l'alcaldessa.
La delegació del govern municipal que va estar present en Fitur viatjava amb la intenció d'establir totes les relacions possibles amb empreses, entitats i altres organismes interessants per a la localitat.
«Parlem amb personalitats de la Generalitat Valenciana i fer contactes molt interessants», explica Elena Camarero, regidora de Turisme, «com l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invattur, que ens va explicar la possibilitat de convertir Puçol en Destinació Turística Intel·ligent». Això és, un espai innovador, accessible i basat en una infraestructura tecnològica sostenible que facilite la integració del visitant en l'entorn. «I ens va donar les pautes per a aconseguir-ho, la qual cosa permetria millorar la qualitat de vida dels residents, i també de les experiències turístiques dels visitants», puntualitza la regidora.
Els representants locals van repartir material promocional, mostrant Puçol com un «punt neuràlgic que concentra nombroses rutes, com el G R-10, que uneix Lisboa amb el Mediterrani, la Via Verda, la Via Augusta o la Ruta del Santo Grial», finalitza l'alcaldessa.
Aprofitant el potencial de la localitat com a destinació de turisme natural, «apostarem també pel turisme esportiu», destaca Elena, «per la qual cosa organitzarem una competició de triatló en un futur pròxim».