Pradas: “La protecció i la defensa de la biodiversitat a la Comunitat és clau en l’acció del Consell”
La consellera visita el Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler, que en 2023 ha ingressat 7.231 animals, entre aus, mamífers, rèptils i amfibis
Els tres centres de la Comunitat Valenciana han tractat, enguany, més de 12.300 exemplars
“La nostra gestió dels parcs naturals és integral. No només els gestionem i protegim, també cuidem d'espècies que, en molts casos, estan en situació de vulnerabilitat”, ha destacat
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que “la protecció i la defensa de la biodiversitat de la Comunitat Valenciana és un element clau en l’acció del Consell”. Salomé Pradas, que s’ha pronunciat en estos termes durant la seua visita al Centre de Recuperació de Fauna (CRF) La Granja del Saler, ha explicat que enguany “hi han ingressat 7.231 animals entre aus, mamífers, rèptils i amfibis”.
La responsable de Medi Ambient ha valorat la tasca dels professionals que treballen en estes instal·lacions i desenvolupen els programes de cria en captivitat d’espècies amenaçades. Així, la consellera ha assenyalat que en els tres centres de recuperació de fauna de la Comunitat Valenciana s’han recollit, enguany, més de 12.379 exemplars per a la seua recuperació. L’augment més significatiu s’ha dut a terme al CRF de La Granja, amb 7.231 exemplars enfront dels 4.155 del CRF Santa Faç, a Alacant, i els 993 del CRF Forn del Vidre, a Castelló.
Així mateix, l’augment en el registre de recuperació d’animals del CRF de València es deu a la recuperació dels exemplars d’amfibis i rèptils. En 2023, s’han recuperat 1.164 exemplars més que els registrats durant l’any 2022.
“La Generalitat continua treballant en el seguiment i els reforços d’estes poblacions d’animals, amb l’objectiu de millorar en la conservació de la biodiversitat de l’Albufera i convertir-la en una de les més importants de la Comunitat Valenciana”, hi ha afegit Pradas.
En este sentit, ha indicat que el seu departament “treballa perquè la gestió dels 22 parcs naturals de la Comunitat siga integral. No només hem de gestionar-los i protegir-los, la nostra acció també implica cuidar de les espècies que hi habiten i que en molts casos es troben en situació de vulnerabilitat o en perill d’extinció”.
Recuperació de fauna i de cria en captivitat
En la seua visita, la consellera Salomé Pradas ha comprovat com es du a terme la cria en captivitat, on es reproduïxen les espècies vulnerables o en perill d’extinció, com el xoriguer petit, el sarcet marbrenc, les tortugues mediterrànies, les malvasies, la fotja banyuda o la polla blava per a ser alliberades posteriorment en el medi natural. També ha visitat les instal·lacions de vol on les aus treballen múscul abans de ser alliberades, com per exemple els mussols.
“En els centres de recuperació de fauna es duen a terme les tasques necessàries per a fer-se càrrec dels animals recollits tant per ciutadans com per agents mediambientals. Estos animals són atesos per no valdre’s per si mateixos, ja siga perquè han caigut del niu o per estar ferits”, ha remarcat Pradas, que ha recordat que al Parc Natural de l’Albufera el nombre més gran d’animals que entren per a ser atesos són aus, seguides dels rèptils i els amfibis.