El polèmic filtre de TikTok 'Bold Glamur’ i els perills que això comporta
Les xarxes s'omplin de debat sobre aquest nou filtre indetectable que pretén aconseguir la ''bellesa ideal''
Una vegada més, les xarxes socials s'omplin de polèmica per la recent creació d'un filtre de bellesa, aquesta vegada es tracta d'un difícilment detectable que ha deixat als usuaris de la xarxa social de TikTok amb moltes coses que dir sobre aquest tema.
Aquest filtre conegut com 'Bold Glamur’’ ha omplit les xarxes amb fotos i vídeos comparatives en les quals es pot veure la diferència i com canvia per complet la cara de les persones que ho utilitza, així com de comentaris que parlen de com aquesta mena de filtres pot danyar la salut mental de persones joves i susceptibles d'una forma irreparable ja que, per molt que s'utilitze maquillatge per a intentar aconseguir aquest alt estàndard de bellesa, mai serà aqueixa la imatge real.
S'està demanant la retirada del filtre per l'efecte negatiu que aquest pot comportar en els usuaris que ho utilitzen, ja que el seu ús pot portar a engany, tant a les persones que ho veuen, com a les persones que ho utilitzen. Aquest filtre no mostra res que porte a pensar que la cara que observem no és la vertadera i és, a diferència d'altres filtres de la plataforma, difícil de detectar passant la mà per davant del rostre.
Les xarxes socials s'omplin constantment de toxicitat i missatges nocius sobre el físic de les persones, com va comprovar un estudi realitzat per la signatura de cosmètica Beauté Mediterranea, impulsora de l'etiqueta #BeautyDetox que va utilitzar Intel·ligència Artificial (IA) per a rastrejar les xarxes socials i, en només dues setmanes, va trobar més de 15.000 comentaris tòxics i insultants.
Aquest tipus de modes expandeixen entre els més joves falsos cànons de bellesa demostren com les modes estètiques homogeneïtzen a les persones fins no diferenciar-nos, d'aquesta manera podem arribar a perdre'ns a nosaltres mateixos i pot causar traumes difícils de superar. La gent no és conscient de les pors i inseguretats que es creen arran d'aquests filtres ja que estem tot el dia bombardejats d'imatges irreals que no mostren la realitat.
El món necessita tornar a la naturalitat, acabar amb els filtres que utilitzen la bellesa extrema com a motor i inunden les xarxes amb missatges autodestructius i destructius amb les altres persones.