Podem lamenta 'l'enorme precarietat laboral de les cambreres de pis i les conseqüències en la seua salut'
El portaveu d'Economia del grup parlamentari de Podem, David Torres, ha lamentat hui els resultats de l'informe de l'estudi de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) sobre les condicions laborals de les cambreres de pis de la Comunitat Valenciana, «que revela l'enorme precarietat laboral i les seues conseqüències en la seua salut».
Torres ha ressaltat que aquest estudi, que es va realitzar a proposta de Podem, «confirma el que han denunciant les cambreres de pis contÃnuament». El diputat ha recordat que al maig de 2016 Podem va impulsar una proposició no de llei, que va ser aprovada per la comissió de PolÃtica Social de Les Corts, en la qual se sol·licitava la realització d'aquest informe.
Aixà mateix, ha recordat que a mateixa iniciativa arreplegava altres accions, com la implementació d'un pla contra l'explotació laboral en els sectors d'hostaleria, comerç i serveis, prestant, especial atenció a la situació de les cambreres de pis per ser un col·lectiu especialment vulnerable .
També es reclamava dotar al Invassat dels recursos necessaris perquè duga a terme actuacions concretes respecte a les malalties professionals especÃfiques d'aquests treballadors i treballadores; que s'incrementaren les inspeccions per al control del frau en la contractació, l'encadenament de contractes i la cessió il·legal de treballadors i que es realitzen campanyes de sensibilització sobre prevenció de riscos laborals.
L'estudi revela que prà cticament set de cada deu cambreres de pis pateixen alteracions en la salut com a conseqüència de la seua activitat laboral.
En relació a les molèsties percebudes per les cambreres de pis, el 66% de les mateixes percep molèsties en la zona dorsal-lumbar de l'esquena, seguides per les molèsties a coll, braços i coll, que estan per sobre del 50%. Prop de la mitjana percep molèsties en avantbraços, nines i mans aixà com en cames i peus. Finalment i en menor percentatge es perceben molèsties en els genolls, malucs, natges i cuixes. Aquestes molèsties percebudes, augmenten amb l'edat de la cambrera de pis aixà com amb l'antiguitat en el lloc, segons va informar ahir la Generalitat.