Es presenten les 'Inversions Participatives' de 2018
Avui ha començat l'interval de temps en el qual la ciutadania pot transmetre a l'equip de govern de la localitat les propostes que desitja que se sotmeten a un estudi de viabilitat, per a ser incloses posteriorment en les 'Inversions Participatives' de l'any 2018, i que es promouen des de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona.
L'objectiu és fomentar la implicació de veïns i veïnes en la presa de decisions, per a afavorir una corresponsabilitat en la presa de decisions, al mateix temps que es transmet des de la ciutadania cap als governants municipals les peticions per a efectuar inversions durant el present any. En total s'han destinat 200.000 euros del pressupost municipal d'enguany a atendre les diferents propostes que es presenten, i que superen la fase d'avaluació.
En efecte, des d'avui i fins al 28 de gener es podran presentar proposicions sobre les inversions que es consideren necessà ries en les diferents zones del municipi. Per a açò, s'ha dividit la Pobla de Vallbona en 7 espais: el nucli urbà es divideix en tres (nord-oest, nord-est i sud), a més de les zones residencials del nord, sud, est i oest de la localitat. Si es fa a través del portal habilitat per a tal menester (participacio.lapobladevallbona.es), el mà xim de propostes que pot presentar-se és de tres.
Per a fomentar també la participació en persona, hi haurà tallers per a l'elaboració de propostes: el 17 de gener, el Centre Social (en el carrer Senyera) acollirà la xarrada sobre les inversions en el nucli urbà ; el 9 de gener, el Centre Social de la Urbanització Maquiva abordarà els projectes de les zones residencials de la zona nord; el 16 de gener, en el Centre Social (en el carrer Senyera) s'abordaran les actuacions en la zona oest del municipi; l'11 de gener, el Centre Social de la urbanització Camp de Túria serà seu de la presentació de propostes de la zona sud. I el 10 de gener, en el Centre Social de la urbanització L'Avenc, es presentaran les propostes de la zona aquest. En tots aquests casos, l'horari d'inici serà a les 19:00 hores.
A més, hi ha altres dues reunions 'especÃfiques': una, per a joves, en la Llar Jove (el 18 de gener, a les 19:00 hores); i una altra per a majors, en un horari especialment adaptat per a ells (a les 10:30 hores) en el Centre Social (en el carrer Senyera).
La segona fase d'aquest procés és un estudi de viabilitat, que avalua si les proposicions presentades s'ajusten als criteris tècnics i legals que regeixen aquest tipus d'actuacions (a banda, òbviament, del component econòmic). No es pot invertir en à rees que no siguen competència municipal, ni es podran dur a terme actuacions que superen les partides pressupostà ries per a cada zona. El que es pretén és dur a terme un bon nombre d'actuacions en cada demarcació, sense prioritzar-se grans projectes (sinó actuacions que suposen una despesa moderada, encara que comporten una notable millora per als veïns afectats).
Una vegada les propostes superen els filtres legals que marquen aquest tipus d'actuacions, arribarà la fase de debat (del 13 al 25 de febrer) i la posterior votació (que es perllongarà del 26 de febrer al 2 de març). Cada participant disposa de 10 punts, que pot emprar de la manera que estime més oportú: aixÃ, pot assignar un punt fins a un mà xim de 10 propostes, assignar més d'un punt a diverses propostes o dedicar aqueixos 10 punts a una única proposta (per a afavorir que aquesta tinga més possibilitats de portar-se a la prà ctica).