Pérez (ERPV) demana al Botànic que prenga nota d'Irlanda on les grans superfícies distribueixen gratuïtament productes per a la menstruació
Les administracions públiques han d’encapçalar la lluita contra aquesta discriminació econòmica que pateixen les dones. El País Valencià es pot situar a l’avantguarda d’Europa i del món en matèria d’ecofeminisme. D'una banda, amb l’aprovació de la Iniciativa Legislativa popular que impulsa ERPV; de l’altra, col·laborant amb els agents econòmics i implicant a la societat.
La secretaria general d'Erpv, Maria Pérez ha demanat tant al president Puig com a la vicepresidenta Oltra que prenguen nota d'Irlanda on grans superfícies com Ldl ja estan facilitant de forma gratuïta productes gratuïts per a la menstruació.
Segons la dirigent republicana, "és urgent acabar amb la pobresa menstrual, cal una implicació decisiva de l'administració pública".
La Comissió promotora de la ILP Tres Voltes Rebel es posarà en contacte amb el President de la Generalitat Ximo Puig i la Vicepresidenta Mónica Oltra per donar-los a conèixer els detalls de la ILP i demanar-los el seu suport.
La representant legal de la Iniciativa Legislativa Popular i Secretària General d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez Company, demana que l’administració valenciana encapçale la consecució de la gratuïtat dels productes sostenibles per a la menstruació. En aquest sentit, la líder republicana ha recordat que des de fa uns dies una de les principals cadenes de distribució alimentària irlandesa ha anunciat que facilitarà una caixa de tampons o compreses a cada dona de forma gratuïta cada mes, ens confirmen que cal posar-se a treballar per la gratuïtat dels productes per a la menstruació.
En aquest cas la cadena privada d’alimentació pren la iniciativa de la ma de les ONG Homeless Period Ireland i The Simon Communities of Ireland. Segons l’estudi que ha dut a terme una d’elles, el 50% de les dones irlandeses entre 12 i 19 anys tenen vertaderes dificultats econòmiques per accedir als productes higiènics per al període.
A més de la distribució d’un paquet al mes per cada dona, la cadena subministrarà a les ONG aquest tipus de productes per a les dones sense llar.
Des de la Comissió Promotora de la ILP Tres Voltes Rebel, que promou la gratuïtat dels productes sostenibles per al període, es valora molt positivament aquesta iniciativa irlandesa que «demostra que no estem treballant per privilegis sinó pels drets de les dones» ha assenyalat Maria Pérez, representant legal de la comissió. Pérez ha anat més enllà, destacant que «la pobresa menstrual és una qüestió de salut pública que ens ha de fer implicar-nos a tots».
Les xifres al País Valencià diuen que el 27% de la població està en risc d’exclusió social i pobresa, un percentatge ocupat majoritàriament per dones i vora el 5% de la població pateix mancances econòmiques greus. Per a María Pérez «aquestes xifres ens parlen de la doble penalització de les dones,: per ser pobres i per ser dones. No podem acabar amb la pobresa però sí amb la pobresa menstrual. I les forces polítiques i entitats del País Valencià ens hem d’implicar amb la ILP Tres Voltes Rebel perquè així siga».
En aquest sentit la Comissió Promotora de la ILP Tres Voltes Rebel han començat les gestions per a posar-se en contacte amb el President del Consell Ximo Puig i la Vicepresidenta Mónica Oltra per explicar-los els detalls de la iniciativa legislativa popular amb la finalitat que li donen suport «és important que parlem de la ILP amb els representants de totes les forces polítiques valencianes, començant pels caps visibles, el President i la Vicepresidenta. Estem convençuts que li donaran suport perquè, en definitiva, només demana posar en valor el dret a la igualtat de les dones i la millora ambiental».