Peníscola dóna a conèixer a FITUR noves rutes sostenibles: descobreix el seu Patrimoni de la Humanitat
La localitat ha creat rutes de hiper realitat pels escenaris de cinema de la localitat
Peníscola és un dels pobles més bonics d'Espanya i té clar que ho vol continuar sent. Per això aposta per la sostenibilitat i per posar en valor els seus recursos més preuats. Aquest dijous l'alcalde de Peníscola, Andrés Torrent, i la regidora de Turisme, Raquel París, han presentat les accions que la localitat desenvoluparà aquest any.
L'objectiu és posar en marxa el Pla de Sostenibilitat Turística, projecte que converteix Peníscola en un dels dos únics municipis valencians a comptar amb aquest tipus de plans. En total, s'invertiran més de tres milions d'euros a la destinació, amb la participació econòmica d'Ajuntament, Generalitat i Govern.
Concretament s'han comunicat les actuacions relacionades amb la creació de producte, la posada en valor de les rutes turístiques de la pedra en sec i rutes d'hiper realitat pels escenaris de cinema de la localitat.
Respecte a la ruta de la pedra en sec, es catalogaran i senyalitzaran tots els punts de la ruta al llarg de la localitat ja que és un patrimoni que s'ha revaloritzat des que és patrimoni de la Humanitat.
Pel que fa a les rutes de hiper realitat, es busca poder fer rutes per la ciutat sense haver d'estar escanejant codis QR contínuament i crear rutes accessibles per a qualsevol persona. En aquest sentit, potenciar lâús dâeines tecnològiques que minimitzin lâús de suports físics és un dels objectius de les rutes dâhiper realitat.
"Treballarem en aquesta línia per fer més accessibles els atractius turístics de la nostra ciutat, fomentant la divulgació del nostre patrimoni i facilitant als visitants una experiència post-viatge perquè recomanin la visita" ha explicat la regidora de l'àrea de Turisme, Raquel París.
La creació d'aquestes rutes turístiques pel patrimoni local reconegut com a Patrimoni de la Humanitat, "fomentaran la divulgació del nostre patrimoni, facilitarà el seu reconeixement i protecció, a més de la seva posada en valor" ha explicat l'edila, ampliant que, després de la catalogació de la pedra en sec a tot el terme municipal, l'àrea de Turisme dissenyarà els itineraris, amb la col·laboració de l'àrea esportiva, identificant els espais de valor patrimonial, dissenyant-ne la senyalització i interpretació.
L´alcalde, Andrés Martinez, ha recordat la importància d´impulsar aquests projectes al voltant de la creació de producte sostenible, destacant també la inclusió transversal d´aquests criteris a la governança del destí.
Biosphere Destination
L'objectiu general d'implantar la certificació Biosphere és promoure una política turística local d'acord amb els paràmetres de sostenibilitat, implicant les àrees de gestió de turisme i medi ambient.
L'acció pretén dotar el municipi d'un full de ruta específic que permeti assolir els requisits de la certificació, millorant la gestió de l'aigua, l'energia i els residus sòlids urbans, apostant per una destinació turística més respectuosa amb el medi ambient.
Biosphere és un sistema de certificació basat en la sostenibilitat i la millora continua de la gestió dels recursos naturals, generant un model turístic no agressiu amb aquests.
La certificació garanteix l'equilibri adequat a llarg termini entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental a la destinació i es planteja en dues fases; la primera requereix implementar una auditoria i la segona se centra a articular instruments que millorin la gestió dels recursos públics.