L'APP de Peníscola, triada per SEGITTUR com a exemple de bona pràctica en matèria de transformació digital
La Xarxa DTI ha publicat una guia amb 56 exemples extrets d'experiències de països de tot el món
L'aplicació Peníscola, Live the Game, per a viatjar jugant, millora l'experiència del turista mitjançant geolocalització, realitat augmentada i l'ús del videojoc
La Societat Estatal de Gestió de la Informació i les Tecnologies Turístiques, S. A., SEGITTUR, dependent de la Secretaria d'Estat de Turisme i impulsora de la Xarxa DTI, ha publicat una "Guia de 50 bones pràctiques en digitalització per a destinacions turístiques intel·ligents" i entre aquestes ha seleccionat l'aplicació "Peníscola Live the Game" que la destinació va posar en marxa en 2019 de la mà de Play & Go Experience.
Es tracta d'una App d'experiència ludificada que, mitjançant geolocalització, Realitat Augmentada i videojoc buscava la millora de l'experiència del turista.
Amb ella, Peníscola forma part de la cinquantena de destinacions turístiques seleccionades per a aquesta guia, tant d'Espanya com de la resta del món, ja que s'inclouen exemples de bones pràctiques de Nova Zelanda, Austràlia, un bon grup de països europeus i americans, a més dels exemples de dins de les nostres fronteres.
Aquesta acció impulsada des de Peníscola és un dels exemples d'èxit que exemplifiquen com abordar els reptes de la transformació digital en les destinacions turístiques.
"Estem molt satisfets per la selecció que posa de manifest l'esforç que estem fent dins de la Xarxa DTI, compromesos amb la intel·ligència turística i la millora de la competitivitat de la destinació" ha valorat l'alcalde, Andrés Martínez.
Els reptes que destaca la guia són augmentar la despesa i la satisfacció dels viatgers en destinació, així com comptar amb els sistemes tecnològics i estructures de gestió necessaris.
"El viatger que busca descobrir i comprendre els valors culturals o naturals de la destinació a la qual viatja espera que la seua experiència siga divulgativa i entretinguda, especialment si viatja amb xiquets" detalla la publicació, per a això, Peníscola recorre al joc per a segmentar als seus viatgers i incentivar el gaudi d'una experiència turística diferent, més immersiva i capaç de provocar una expectativa agradable quant al descobriment de la destinació.
L'App està disponible en els tres idiomes dels seus principals mercats: castellà, ja que és una destinació majoritàriament atrau a un turisme nacional de proximitat; francés, el principal mercat emissor internacional, i anglés, llengua franca per a molts viatgers.
Peníscola Live the Game ofereix tres tipus de funcionalitats: un mapa 3D amb punts d'interés, una agenda d'esdeveniments i un joc.
En el mapa 3D estan localitzades les rutes de cinema, aventures i pirata, com una altra sèrie de recursos informatius que completen tant la visita.
També estan geolocalitzats altres punts d'interés de la destinació: oficines turístiques, zones de joc, parcs infantils i centres de salut.