PEÑÍSCOLA | ECONOMIA I NEGOCI

L'Ajuntament de Peníscola busca la complicitat de les associacions locals per a abordar els ODS en el seu pla de ciutat

ELPERIODIC.COM - 26/10/2022

L'Administració local ha convocat entitats locals per a traçar un full de ruta enfocat en la confecció consensuada de l'Agenda 2030 municipal

L'Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa aquesta mateixa setmana un procés participatiu per a elaborar un diagnòstic de l'estat de la ciutat i del teixit associatiu local, amb l'objectiu de dissenyar de manera col·laborativa un full de ruta que incloga projectes de ciutat amb perspectiva ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

L'objectiu general és treballar amb la societat civil de Peníscola a través de metodologies participatives per a generar una sèrie de reptes de ciutat que exercisquen d'elements tractors i permeten cohesionar el teixit associatiu del municipi, alhora que mobilitzen el treball voluntari de la població per a lluitar pels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Per a això compta amb les veus que representen la societat i l'Administració local, incloent representants de les associacions i col·lectius del municipi, tècnics de l'Ajuntament i representants polítics.

D'aquesta manera s'integren diferents mirades per a oferir des de tots els punts de vista possibles, una visió sobre l'estat de la ciutat i els projectes que es poden abordar de cara al futur.

Cronograma del procés participatiu

Aquest procés està dissenyat per a desenvolupar-se en tres sessions en format en línia

La primera ha tingut lloc aquesta setmana, dimarts passat, en la qual els representants dels diferents col·lectius han traslladat les seues opinions sobre en quin moment es troba el municipi, una foto fixa consensuada sobre el diagnòstic d’aquest respecte als ODS.

Després d'aquesta primera trobada, el pròxim dia 2 de novembre, es mantindrà una segona reunió en la qual es debatrà el full de ruta a seguir per a la consecució de diferents millores.

El dia 9 de novembre, després de l'anàlisi i avaluació del full de ruta, es presentaran els resultats del procés participat per a la identificació dels principals reptes de futur a abordar de manera conjunta.

Consultoria especialitzada

Per a realitzar aquest projecte, l'Ajuntament de Peníscola compta amb la col·laboració de la Fundació NovaGob, que compta en el seu equip amb professionals amb experiència en la gestió i dinamització de processos participatius.

La seua posada en marxa compta amb el finançament de la Diputació Provincial de Castelló, a través de la consecució d'una subvenció, per part del municipi, per a la promoció de processos participatius.

"A més de l'objectiu principal de definir la situació del municipi i esbossar una sèrie de projectes, es persegueixen altres metes, com enfortir la participació en el municipi i la col·laboració entre entitats ciutadanes" ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha assistit a aquesta primera sessió del procés de participació ciutadana.

Martínez ha recordat "la nostra vocació per fomentar i ampliar els canals de participació de la ciutadania en els assumptes públics", posant en valor la creació dels diferents consells sectorials de participació ciutadana que es reuneixen de manera periòdica en el municipi.

MÉS FOTOS