PEÑÍSCOLA | CULTURA I ESPECTACLES

La Diputació impulsa la projecció internacional del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb 70.000 euros

ELPERIODIC.COM - 23/06/2021

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat el cartell de la XXVI edició en la qual contempla 15 actuacions, 2 projeccions i 1 exposició entre els dies 25 de juliol i 10 d'agost

La Diputació de Castelló impulsa amb 70.000 euros la XXVI edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que tindrà lloc entre els dies 25 de juliol i 10 d'agost al Castell del Papa Luna i el Palau de Congressos. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat aquest matí en el saló gòtic de la fortalesa el cartell amb una programació que comptarà amb un total de 15 actuacions, dues projeccions i una exposició.

Sanz ha reafirmat el compromís de la Diputació per col·laborar amb municipis de la província i entitats autonòmiques en l’organització d’esdeveniments culturals de qualitat, especialment quan tenen lloc en espais com el Castell del Papa Lluna que depenen de la gestió íntegra de la corporació provincial.

En opinió de Ruth Sanz, després de la incertesa dels preparatius de la passada edició “enguany afrontem el festival amb la seguretat que serà la millor celebració dins de les circumstàncies que ens toca viure”. A més a més, ha convidat a “tota la ciutadania al fet que s'animen a participar sense pors de les activitats organitzades perquè la cultura és segura”.

A l'acte de presentació ha assistit la directora adjunta de Música i Cultura, Marga Landate; l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez; i el director artístic del festival, Leonardo Marqués Coloma.

Aquest festival és una col·laboració entre l'Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola amb l'objectiu d'oferir programacions culturals de gran nivell dins de la província i fomentar el consum de la cultura.

La corporació provincial continuarà apostant per les activitats culturals i fent costat a les institucions que organitzen aquests esdeveniments per a acostar al territori una programació de qualitat i ajudant a la dinamització de municipis tan turístics com Peníscola.

La programació del XXVI Festival Internacional de Música Antiga i Barroca

Enguany el festival comptarà no sols amb representacions musicals, sinó també amb exposicions com ‘Els àngels músics de la Catedral de València’ que romandrà a la Casa de l'Aigua des del dia 25 de juny al 9 d'agost. A més, el diumenge 25 de juliol, uns dies abans d'inaugurar al festival, el públic tindrà l'oportunitat de gaudir d'un nou concepte de l'òpera moderna a càrrec del Centre de Perfeccionament dels Arts que interpretarà ‘El Tutoritze Burlato de Martín i Soler’ en el port de Peníscola.

El dia 29 de juliol, el del Cor de la Generalitat Valenciana al costat de Capella inaugurarà des del pati d'armes el festival interpretant l'obra ‘Cantiga’. El mateix dia, el grup valencià La Regalada, amb una actuació entre els murs de la fortalesa, anunciarà els 11 dies del festival i animarà al públic a participar. Aquesta edició compta amb músics de diferents punts del territori com el grup basc Euskal Barrokenensemble que presentarà el dia 30 de juliol, al pati d'armes, la seua ‘Concerto per Liuto’ que tindrà com a instrument protagonista el llaüt.

Enguany, el festival reafirma la seua aposta per integrar en la programació activitats per a fomentar la participació del públic més jove i familiar amb l'obra ‘La increíble historia de Juan Latino’ que representarà el grup andalús Clarobscur Teatre en el Palau de Congressos el dia 31 de juliol. A més, el dia 2 d'agost es tornarà a oferir una altra obra en el mateix lloc per a commemorar el VIII centenari del naixement d'Alfons X el Savi amb l'obra ‘Lolant d’Aragó, entre pare, marit i nados’.

Seguint amb la programació, el dia 31 de juliol el grup valencià Ad libitum Cor de Cambra, guanyador dels premis III Premis Carles Santos de la Música Valenciana, representarà l'obra ‘In caelo In Terra’ al pati d'armes de la fortalesa. L'endemà, el dia 1 d'agost, el grup valencià Ensemble Alfonsí presentarà la seua obra al públic sota les atentes directrius del seu director, Jota Martínez.

Entrant en l'equador del festival, el dia 2 d'agost, el grup valencià La Dispersione presentarà l'obra ‘Acis & Galatea de G.F Händel i A. Literes’ al pati d'armes del castell. El grup alacantí Lucentu XVI, el dia 3 d'agost, proposarà al públic l'obra ‘Solstici barroc de la València renaixentista a la Venècia de Monteverdi’. L'endemà, un altre grup valencià visitarà el festival, en aquest cas el grup Harmonia del Parnás que delectarà al públic amb el seu espectacle ‘Per dolce ardore’.

Entrant en la recta final del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca el Palau del Congrés acollirà la projecció de la pel·lícula ‘Tous le matins du monde’. Seguint amb la programació musical, el mateix dia el grup procedent de República Txeca, Triburtina presentarà l'obra ‘Ego sum homo’ al pati d'armes de la fortalesa. El dia 7 d'agost, la companyia catalana Jordi Savall & La Hespèrion farà un homenatge a la pel·lícula ‘Tous le matins du monde’ amb el motiu del seu XXX aniversari de l'estrena.

Els dos últims dies, el festival comptarà amb l'espectacle de la reconeguda companyia francesa Trio Hantaï, que presentarà un programa musical que no deixarà indiferent al públic. Per a tancar aquesta edició, el grup valencià Èlia Casanova & La Tendresa presentarà l'obra ‘Plebeus Balls’.

MÉS FOTOS