Salomé Pradas defén que l’aeroport de Castelló serà “un espai pioner per al desenvolupament d’empreses del sector aeroespacial”
La consellera assegura que la incubadora d'empreses emergents de l'Agència Espacial Europea a les instal·lacions de Vilanova d'Alcolea “forma part de l'aposta del Consell per l'emprenedoria i la innovació”
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defés que l’Aeroport de Castelló va pel camí d’erigir-se com “un espai pioner per al desenvolupament d’empreses del sector aeroespacial”, gràcies al programa de l’Agència Espacial Europea (ESA, per les sigles en anglés) que ha triat les instal·lacions de Vilanova d’Alcolea per a crear una incubadora d’empreses emergents d’alta tecnologia, la posada en marxa de la qual està prevista per a 2024.
La consellera ha clausurat este dijous la 3a edició de l’Aeroport Castelló Business Fòrum, que ha reunit representants d’empreses del sector turístic i ha comptat també amb la participació de representants de la indústria aeroespacial, com la firma PLD Space, que va completar recentment amb èxit el llançament del Miura-1, el primer coet espanyol.
Salomé Pradas ha destacat que el projecte de l’ESA —promogut a través de l’empresa pública Aeroport de Castelló en col·laboració amb el consorci espacial valencià ValSpace— “es concep com una finestra d’oportunitats per al desenvolupament del sector aeroespacial de la Comunitat Valenciana i forma part de la decidida aposta del Consell que presidix Carlos Mazón per l’emprenedoria, la innovació, el coneixement i la retenció de talent”.
Per a Pradas, gràcies a esta iniciativa, l’aeroport de Castelló “s’erigirà com un dels espais pioners en el desenvolupament de les noves tecnologies amb este programa de tres anys de duració, que permetrà impulsar un total de 12 projectes empresarials”. L’objectiu és donar suport al naixement i la consolidació d’empreses emergents del sector aeroespacial, així com la transferència de solucions innovadores a partir de les tecnologies de l’espai cap a altres sectors.
Les xifres de l’aeroport de Castelló
D’altra banda, la consellera també ha destacat els “beneficis” que l’aeroport continua generant i que demostren que la decisió de dotar Castelló d’una porta aèria “va ser encertada”.
En este sentit, la consellera ha explicat que de gener a novembre han passat per les seues instal·lacions més de 270.000 passatgers i es preveu tancar l’any amb més de 280.000, “amb la qual cosa pràcticament dupliquem el registre de 2022, quan es van aconseguir els 150.000”. En este temps, a més, s’han operat 11 rutes, les quals es convertiran en 16 amb les 5 noves que s’acaben d’adjudicar per part del Consell.
“Ens hem marcat l’objectiu de situar l’aeroport en el grup dels que tenen més de 300.000 passatgers anuals. En concret, la previsió per a l’any que ve és aconseguir els 350.000 passatgers”, ha conclòs Salomé Pradas.