Reciplasa informa sobre la seua activitat als grups municipals de les huit ciutats que conformen el consell d'administració
L'ens públic els ha traslladat les dades de residus que genera la zona i les novetats com el nou impost estatal d'eliminació d'abocador
Reciplasa ha informat sobre la seua activitat als grups municipals de les huit ciutats que conformen el consell d'administració (Almassora, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló, l’Alcora, Onda i Vila-real). L'ens públic ha convocat una reunió a la Casa dels Mundina de Vila-real per a traslladar-los les dades de residus que genera la zona, novetats com l'impost estatal d'eliminació d'abocador, entre altres. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, argumenta que “se sol desconèixer què succeeix amb els nostres residus i a què es destinen els nostres impostos, per això, convoquem regularment estes reunions perquè tots els grups municipals amb representació als Ajuntaments del consell estiguen al corrent i sàpiguen com es gestionen els residus”.
Garcia va explicar la història de Reciplasa, les instal·lacions existents i el nou servei d’ecoparc mòbil que està recorrent els diferents pobles del Consorci C2, excepte la ciutat de Castelló que ja tenia este servei. “Des de Reciplasa sempre hem apostat per la transparència en la gestió i per això volem que els regidors, ja siguen de govern o oposició, tinguen la informació de primera mà i puguen conèixer l’activitat i la gestió dels residus que portem a terme a Reciplasa, ja que l’esperit d’esta empresa pública és deixar de banda el debat polític, com demostra el consell d’administració on hi ha distintes sensibilitats representades i els acords se prenen per unanimitat”, comenta el president de Reciplasa.
A banda de tractar les xifres més bàsiques de l’entitat, el president de Reciplasa va avançar les futures inversions que té previstes l’entitat que van a modernitzar la planta i adaptar-la al segle XXI i permetrà minimitzar l’arribada de residus a l’abocador per a “adaptar-nos a les exigències que ens imposa la Unió Europea i que entraran en vigor al 2025. Hem d’apostar pels residus com una matèria primera i que se puga tornar a reintroduir a la producció la màxima quantitat d’aquests fomentant l’economia circular”, conclou Ignasi Garcia.