Projecten un nou parc eòlic de 30 quilòmetres de llarg que seria el més gran de Castelló
El pla planteja alçar 44 molins de vent en una sèrie de muntanyes de l'interior
Una companyia planteja alçar un nou parc eòlic de quasi 30 quilòmetres de longitud a l'interior de Castelló, que s'estendria des de la zona d'Anroig (Xert) fins a l'altura de Culla, la qual cosa el convertiria en el més gran dels que existixen a la província.
En total, el projecte de ‘Vents del Maestrat’, vol alçar en tres àrees fins a 44 molins de vent en una sèrie de muntanyes de l'interior, així com una línia d'Alta Tensió per a evacuar l'electricitat fins a la zona de Betxí.
En concret, els molins es volen situar en els termes municipals d'Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Torre d'en Besora i Tírig, segons es desprén de la documentació presentada davant el Ministeri per a generar amb les tres plantes 264 megawatios de potència.
Segons expliquen des de la Coordinadora per la Ubicació Racional dels Energies Renovables, este divendres l'Ajuntament d'Albocàsser es reunix amb les empreses interessades en els primers contactes per a este projecte d'energies renovables que volen impulsar les companyies Naos Energy, Polaris Batteries i Sirius Batteries.
El projecte afectaria la Serra d’en Segures en la seua zona sud a i pel nord a la Serra de la Creu (enfront de la Valltorta de Tirig) i a la zona del Morral del Voltor.
Compromís critica el projecte
Per la seua banda, Compromís ha denunciat el que consideren "un allau de projectes de grans dimensions que estan amenaçant el paisatge i el territori de l'interior de Castelló".
El portaveu a la Diputació de Castelló, David Guardiola, explica que “la presentació i tramitació de diversos megaprojectes eòlics afecta a pobles com Albocàsser, Culla o Vilar de Canes al Maestrat, però també inclou més de 50 quilòmetres de línies d'alta tensió; una nova MAT, que afectarà municipis com Vilafamés, Les Useres, Almassora, Castelló, Betxí o Borriol, entre altres”.
Davant aquesta situació, exigeix al Ministeri de Transició Ecològica "que atenga les peticions, les necessitats i les voluntats dels municipis afectats. Al mateix temps, reclamem a les conselleries competents la màxima rigorositat en el compliment de la legislació ambiental i l'aplicació estricta de les normatives vigents”, defensa el portaveu.
“No només suposa un impacte paisatgístic devastador, sinó també una greu afectació per a la vida quotidiana dels habitants de les comarques de l'interior. No podem permetre que es continue destruint el territori, i per això estarem al costat de tots els municipis per a plantar cara a aquesta agressió inacceptable”, indica el diputat Vicent Granel.